Tweede competitie overwinning voor DUNO 2

9 september 2012 0:00

DUNO 2 - DSVP 3 5-0
Vandaag de tweede competitiewedstrijd van het seizoen voor het tweede. Vorige week werd er knap met 3-1 van SEV 2 gewonnen. Een ploeg die in de voorbereiding geen wedstrijd verloren had! Vandaag stond DSVP op het programma. Wat weten we van deze ploeg? Alleen het feit dat ze vorige week met 4-1 van Vitesse Delft gewonnen hebben. Niet meer en niet minder! Vanaf het begin van de wedstrijd was al duidelijk dat DUNO de ploeg was die het spel moest maken. DSVP kon er maar moeilijk uitkomen en was nauwelijks in staat om een kans te creëren. Het was wachten op het eerste doelpunt van DUNO. Die leek na een half uur spelen ook te vallen, maar de bal kon na een schot van Kevin nog net voor de doellijn worden weggehaald. Ook Donny was in de eerste helft dichtbij een doelpunt, maar hij kon op het laatste moment nog worden afgestopt door een verdediger van DSVP. Zo eindigde de eerste helft met de stand waar ook mee begonnen werd: 0-0. In de kleedkamer werd aangegeven dat er goed gevoetbald werd, maar dat de kansen ook afgemaakt moesten gaan worden. Deze woorden werden goed opgepakt, want binnen zeven minuten had DUNO er twee in liggen. De eerste goal kwam uit een penalty die door Jerry werd benut, na het neerhalen van Jop. Vervolgens was het 3 minuten later Donny die na een goede actie van Kevin de 2-0 kon aantekenen. Vervelend om te vermelden is dat Jop bij het neerhalen verkeerd terechtkwam en hierbij zijn sleutelbeen brak. Gelukkig studeert Jop geneeskunde en wist hij zelf gelijk te vertellen dat zijn sleutelbeen gebroken was. Zo kon zijn arm alvast in een goede houding gelegd worden. Dat hij vervolgens naar het ziekenhuis ging om er nog even naar te laten kijken, was meer om te controleren of hij inderdaad gelijk had. We wensen Jop veel sterkte en een snel herstel! Helaas moesten we wel verder zonder Jop, maar het was Youri die zijn plek feilloos overnam. Vervolgens bleven we lekker voetballen en konden vrij makkelijk uitlopen naar een 5-0 overwinning. Doelpuntenmakers waren: Kevin en nogmaals Donny en Jerry. Het ene doelpunt was nog mooier dan het ander. Je vraagt je misschien af waarom er van deze doelpunten geen beschrijving is. Dat komt niet doordat ik de doelpunten niet meer weet, maar doordat ik de goals door de grote schoonheid tekort doe op het moment dat ik ze beschrijf. Je had erbij moeten zijn! Dat er aan de kant van DSVP nog een rode kaart viel en er bij DUNO nog een penalty gemist werd, was meer voor de statistieken. Volgende week staat Semper Altius op het programma. Deze week weer hard trainen om volgende week de drie punten uit Rijswijk mee te nemen. Kees