DUNO 2 is dichtbij eerste zege maar moet genoegen nemen met punt tegen Vitesse Delft

4 december 2011 0:00

DUNO 2 - Vitesse Delft 22-2 (1-1)
Vandaag moest DUNO 2 het opnemen tegen Vitesse Delft, de nummer 10 van de ranglijst. Een ploeg waar we in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen al tegen hadden gespeeld. Onnodig gingen we hier ten onder en we hadden vandaag dus iets goed te maken tegen deze ploeg. We waren dus allemaal tot op het bot gemotiveerd om vandaag een goed resultaat te behalen.
Het spel was niet van een hoogstaand niveau, maar er werd geknokt voor elke bal en de duels werden gewonnen. Na een kwartier spelen ontstond de eerste grote kans en deze was meteen raak. Na een goede bal van Erwin, was het Jimmy die de bal prima door de benen van de keeper heen schoot. Bij deze 1-0 lieten we het echter niet zitten en we gingen door. Zo gezegd zo gedaan! Tien minuten na de 1-0 was het Erwin die voor de 2-0 zorgde. Met een droge knal in de linkerhoek passeerde hij de keeper. Waar heel DUNO stond te juichen en de 2-0 vierde, was het de scheidsrechter die op advies van zijn grensrechter het doelpunt afkeurde. Zou Erwin buitenspel hebben gestaan? Hij schoot de bal van 2 meter buiten de zestien in één keer in de goal, waar ongeveer acht man op de doellijn stonden. Of was het de scheidsrechter die de hockeyregels toepaste? Van buiten de zestien mag je niet scoren. Wie het weet mag het zeggen, want ik heb geen idee waarom hij hem afkeurde.
Door deze "je mag wel zeggen" blunder van de scheidsrechter, bleef het jammergenoeg slechts 1-0, want wie weet wat er was gebeurd als DUNO wel die verdiende 2-0 voorsprong had gepakt. Dit was helaas niet het geval en de wedstrijd ging door bij een 1-0 stand. Nog steeds niks aan de hand, want Vitesse Delft was tot dan toe nauwelijks gevaarlijk geweest.
Dat werden ze wel 1 minuut voor rust. Uit een vrije trap was het Sander die met een miraculeuze redding de bal uit de goal wist te houden. Gelukkig maar, want een minuut voor rust een goal tegen krijgen voelt niet lekker. Toch gebeurde dit, alleen niet een minuut, maar een seconde voor rust. Zo gingen we toch de rust in met een flinke domper.
Na wat bemoedigende woorden (ik was er niet bij, maar Dennis kennende ga ik hier vanuit) en een wissel in de rust, gingen we er de tweede helft weer vol voor. Dat was te zien, want na vijf minuten was het Abdel die na een goede pass van Marco voor de 2-1 kon zorgen. Jammer genoeg kon Vitesse Delft vijf minuten later alweer de gelijkmaker vieren. Uit een vrije trap was het de specialist van Vitesse Delft die de 2-2 op het scorebord kon zetten.
De mannen van DUNO wisten dat er een overwinning nodig was om de aansluiting bij de plekken boven ons weer te vinden. Daardoor bleven we opportunistisch voetballen en gingen we op zoek naar de 3-2. We waren er meerdere malen dichtbij, maar toch wilde hij niet vallen. De voor Jimmy ingevallen Gilbert was dichtbij, maar hij kon de bal net niet lekker meenemen. Ook werd de bal twee keer van de doellijn gehaald. Het zat ons vandaag, zoals wel vaker dit seizoen, niet bepaald mee. Toch komen we na twee gelijke spelen steeds dichterbij de eerste overwinning. Hopelijk kunnen we dat volgende week in de uitwedstrijd tegen 's-Gravenzande realiseren.