DUNO 2 buigt met 10 man achterstand om en wint!

22 november 2010 0:00

Annebeth van de Velde

DUNO 2 heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen De Jodan Boys karakter getoond en een 0-2 achterstand met 10 man omgezet in een 4-2 overwinning.

Zonder leider Henk Ruijl, die genoot van een vakantie in Egypte, begon DUNO overtuigend aan de wedstrijd. De bal ging goed rond en het wachten was op het moment dat de eerste kans zich zou aandienen. Het eerste echt gevaarlijke moment ontstond echter voor het doel van DUNO en het was dan ook direct raak. Jodan Boys mocht een vrije trap nemen aan de zijkant van het veld, de bal ging net over het hoofd van Remco. Via de paal kwam de bal voor de voeten van de spits die met dit cadeautje wel raad wist.

DUNO probeerde na deze tegenslag de draad weer op te pakken, maar ontdekte al snel dat de scheidsrechter deze middag niet van commentaar aan zijn adres was gediend. Binnen korte tijd kregen zowel Kosse als Remco een kaart na het maken van een opmerking. De kaart van Remco zou een dure worden, zo bleek vlak voor rust. Remco ging iets te fel door op zijn directe tegenstander en kon na zijn tweede kaart vertrekken.

Tijdens de rust leefde de overtuiging bij het elftal en begeleiding dat er tegen deze tegenstander meer viel te halen als op dezelfde wijze zou worden gespeeld. Met Aimen voor Mitchel begon DUNO vol goede moed aan de tweede helft, maar kreeg al heel snel een nieuwe tegenvaller te verwerken in de vorm van een doelpunt.

0-2 achter na 47 minuten en met 10 man spelen voelde niet echt goed, maar blijkbaar was dit voor de spelers het moment om de mouwen op te stropen en er vol voor te gaan.

Jodan Boys werd bij de strot gepakt en voordat zij het door hadden stonden zij met 4-2 achter.

Via een prachtig schot van Robert Paul in de 57e minuut en goed doorgaan van Aimen werd eerst de stand rechtgetrokken. Met Richey voor Roy rook DUNO bloed en ging vol voor de winst. Op aangeven van de sterk ingevallen Aimen scoorde Evert in de 72e minuut en was het slotakkoord voor Kosse. Na weer goed doorgaan van Aimen aan de rechterkant werd Kosse op maat aangespeeld en maakte het koelbloedig af. Met Gilbert voor Rick 7 minuten voor tijd kwam DUNO niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd rustig uit.
Na afloop werd, opgetogen over het tonen van zoveel veerkracht, in de kleedkamer dankbaar gebruik gemaakt van het drankje dat Remco voor de spelers had gehaald. Schuldbewust bood hij zijn excuses aan voor zijn vroegtijdige vertrek.

Met 2 achtereenvolgende overwinningen heeft DUNO zich zelf een goede dienst bewezen. Een verdienstelijke 7 plaats in de stand en belangrijker nog, het gat met de staartploegen is groter geworden.

Aanstaande zaterdag staat voor DUNO 2 geen wedstrijd gepland.

Met nog 2 competitiewedstrijden tegen 's-Gravenzande uit en BVCB thuis zit de eerste competitiehelft er al weer bijna op. Wie weet wat er nog in het vat zit als DUNO er in slaagt deze lijn door te trekken. Eerst van de week maar lekker gaan trainen.