VERSLAG EN FOTO´S DUNO pikt in slotfase overwinning mee: 2-1

22 september 2012 0:00

FOTO´S VAN DAAN DE LIGT VAN DIT DUEL VIA DEZE LINK

DUNO 1 - HVC'10 2-1, zaterdag 22 september 2012

Hoe luidt het bekende spreekwoord ook al weer? Het venijn zit in de staart? Zaterdagmiddag was dit weer eens een waarheid als een koe; DUNO pikte vlak voor tijd een niet meer verwachte overwinning mee. Het was namelijk HVC'10 dat in de 86e minuut een grote kans op de 1-2 kreeg, maar moest toezien hoe DUNO-doelman Murat Ozcan op de lijn katachtig reageerde en zo een zekere en misschien voor HVC ook wel verdiende treffer voorkwam. Een kleine minuut later was het Jedsel Markes die wederom zijn tegenstander zijn hielen liet zien en een strakke en precieze voorzet gaf aan Fabianson Wiel die weinig moeite had om de winnende treffer te scoren; 2-1.

Een prachtige overwinning voor de sterk vernieuwde ploeg van trainer(s) Dick Boereboom en Rene van Noort. Het maximaal aantal te behalen van 9 punten is na 3 wedstrijden behaald en dat mag zonder twijfel een uitzonderlijke prestatie worden genoemd.

HVC'10 kende tot nu toe een matige competitiestart. De snel groeiende en succesvolle fusieclub kent dan ook een in sportief opzicht lastige periode waarin zaterdag 6-7 basisspelers vanwege blessures en vakanties ontbraken. HVC ontwikkelt zich als fusieclub zeer voorspoedig. De fusie is een goede stap geweest, krachten zijn gebundeld, een nieuwe hoofdsponsor is aangetrokken en in 2013 wordt naar verwachting de nieuwbouw opgeleverd. Het Westland heeft hiermee een in vele opzichten sterke vereniging bij gekregen.

DUNO kende een zeer goede competitiestart en was er op gebrand om de reeks ook tegen HVC door te trekken. Onder de prima leiding van scheidsrechter Greveling ontspon zich een zeer sportieve wedstrijd waarin beide ploegen aanvankelijk weinig voor elkaar onderdeden.
DUNO kreeg in de 9e minuut de eerste kans maar Nick Heikoop zag zijn kopbal overgaan. Enkele minuten later wist HVC bijna te profiteren van een misverstand in de DUNO-verdediging maar kon Stephan van de kruk uiteindelijk ternauwernood op de doellijn redding brengen. Vlak hiervoor was de bal via Murat op de paal beland.

HVC kreeg gaandeweg de wedstrijd meer grip op het spel en was, eerlijk is eerlijk, voetbaltechnisch DUNO in veel opzichten de baas. HVC liet de bal sneller rondgaan, men wist elkaar in combinaties makkelijker te vinden dan DUNO. Bij DUNO moeten de vaste spelpatronen nog wat meer ingeslepen raken en moeten de spelers elkaar in de combinaties nog wat makkelijker weten te vinden.

DUNO zette daar veel strijdlust en hartverwarmende inzet tegenover. Het vernieuwde team heeft zichtbaar veel voor elkaar over, accepteert en corrigeert elkaars fouten en speelt onbevangen.

In de 34e minuut had HVC de wedstrijd naar zich kunnen toetrekken. Binnen een minuut kreeg mendrie grote doelkansen maar ontbeerde men een koele afmaker. Remco Koornhof, Patrick Triep en Otmar van Deventer troffen steeds weer Murat Oscan op hun weg.

Trainer Dick Boereboom krijgt straks zo een uiterst lastige klus in het maken van een doelman/keuze.

In de tweede helft gaf Michail Toet de eerste aanzet tot meer aanvallende aspiraties van DUNO. Zijn schuiver ging voorlangs het doel. Een minuut later was het wel raak. Een korte corner werd ingeschoten en binnen het doelgebied succesvol verlengd door Fabianson Wiel. Fabianson was overigens in de 6e minuut als invaller in het veld gekomen voor de aan zijn lies geblesseerde Erwin van der Harst.

Voor HVC´10 was dit een signaal om de zaken nog wat strakker aan te pakken, feller op de bal te zitten en te jagen op de gelijkmaker. Die treffer kwam ook in de 14e minuut. Een vlot lopende aanval werd nu wel door Remco Koornhof afgerond waarmee de stand weer gelijk was.
Ook na deze gelijkmaker was HVC in veel opzichten de net wat beter voetballende ploeg maar had men onvoldoende antwoord op het fel en fanatiek spelende DUNO.

Met de twee snelle aanvallers Jedsel Markes en Fabianson Wiel had DUNO steeds een goed aanspeelbaar en gevaarlijk duo in de aanval staan. Met name Jedsel viel op door zijn snelheid, zijn handige passeerbewegingen en het feit dat hij volstrekt onbaatzuchtig is. Jedsel zoekt steeds de mogelijkheid om een voorzet te kunnen geven en medespelers in een kansrijke positie te brengen.

Waar DUNO met een gelijke stand ws genoegen had genomen wist Jedsel in die 87e minuut zijn maatje Fabianson te vinden en DUNO hiermee aan de 3e overwinning te helpen.

Een mooie overwinning, een overwinning die vertrouwen geeft maar ook een overwinning die weer eens aantoont dat een sterkere tegenstander met inzet, passie en teamgeest kan worden verslagen.

Wat is verder nog meer op te merken
1.Scheidsrechter Greveling floot een zeer onopvallende en hierdoor uitstekende wedstrijd. In een zeer sportieve maar pittige wedstrijd toonde hij ook geen enkele gele kaart!!
2.Een voorbeeld van sportiviteit en hoe het anno 2012 ook nog kan. In de 40e minuut kwam Jedsel onverwacht in een toch nog wel kansrijke positie doordat HVC/verdediger Mitchel van Boven zichzelf ongelukkig maar naar het zich liet aanzien ook ernstig blesseerde. Jedsel zag vanuit zijn ooghoeken dit gebeuren, bedacht zich geen moment en schoot de bal rustig over de zijlijn in plaats van naar de vrijstaande Fabianson Wiel. Jedsel kreeg dan ook terecht de bedankjes en complimenten van de HVC voetballers.

Volgende week Haaglandia uit, veel succes gewenst. Eerst nu nog even lekker nagenieten