VERSLAG MET FOTO'S: Individuele kwaliteiten geven doorslag bij winst DUNO 1 op RAS

17 maart 2012 0:00

FOTO'S VAN DUNO 1 - RAS van Daan de Ligt >>>

DUNO 1 - RAS 1 3-2 (1-0), zaterdag 17 maart 2012 VERSLAG, ZIE BIJ LEES VERDER

DUNO heeft tegen de sympathieke en gewaardeerde buurman een nipte zege binnengehaald. Ook in deze wedstrijd bleek weer eens hoe lastig je het jezelf maakt als de vele kansen niet of onvoldoende worden benut. Kenmerkend was dat RAS ruim in de extra tijd hun 2e treffer maakte en dat niemand van DUNO-zijde een gerust gevoel over een positieve afloop had.

We gunnen RAS heel veel, we gunnen RAS dan ook het behoud in de 2e klasse maar die drie winstpunten waren vandaag toch net even belangrijker. RAS was over het resultaat teleurgesteld want ook de geel-zwarte brigade had gezien dat er vanmiddag wellicht meer te halen was op Haagsche Dynamiek. Individuele technische kwaliteiten bij enkele DUNO-spelers gaven vanmiddag echter de doorslag. Met drie winstpunten op zak blijft DUNO bovenin meedraaien en staat het keurig op een gedeelde 4e plaats. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van de Graaf liepen de DUNO-spelers tevreden en met het besef dat een enigszins gelukkige overwinning was behaald van het veld, trainer Manuel Vissers was tevreden met het resultaat, verzorger Kees Buis zat tevreden achter een biertje, keeperstrainer Arno Leinweber was vooral tevreden met de prestaties van Murat, leiders Maarten Speets en Rob van Huijzen waren opgelucht, selectiemanager Jan Ponsen was in een opperbeste stemming en leider/grensrechter Peter Rietveld grijnsde van oor tot oor. Op bijna 68-jarige leeftijd had Peter wederom de vlaggenstok ter hand moeten nemen en hij deed dat met verve. Met dank aan ‘zijn Tineke' natuurlijk. Goedbedoelde waarschuwingen van haar had Peter resoluut maar toch ook enigszins beschroomd terzijde geschoven met die belofte dat hij zonder blessures naar huis zou komen. En dat laatste gebeurde ook; Peter zat zaterdagavond zo fris als een hoentje thuis op de bank; je bent en blijft sporter natuurlijk he?

Net als RAS kwam ook DUNO niet compleet aan de start. Michail Toet is nog steeds geblesseerd aan zijn enkel, Rico Luijando is geblesseerd aan zijn hamstring en aanvoerder Stephan van der Kruk moest vanwege een schorsing noodgedwongen toekijken.

Het in aantal goed opgekomen publiek moest tot de 17e minuut wachten totdat er wat te beleven viel. Tot die tijd kon de wedstrijd maar matig boeien en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd zonder tot echte doelkansen te komen. In die 17e minuut testte (reserve) aanvoerder Marc Boshoff met een fraaie kopbal de kwaliteiten van doelman Jos Ghijsels. Even later was het Djamel Leeflang die na goed voorbereidend werk van Fouad Arab en Rico Westdorp in wel zeer kansrijke positie kwam. Djamel schrok waarschijnlijk zelf van die enorme kans en frommelde de bal naast in plaats van in het doel. Djamel had het vizier dus niet op scherp maar speelde wel een verdienstelijke wedstrijd. Hij was goed aanspeelbaar en bezorgde de verdediging van RAS handenvol werk. In de 32e minuut redde keeper Jos Ghijsels fraai op een hard en zuiver ingeschoten bal van diezelfde Djamel. In de 35e minuut kwam DUNO verdiend op voorsprong. Het was Fouad Arab die zich handig en bekwaam door de verdediging wurmde en Redouan Azougagh een niet te missen kans bood; 1-0. Met die verdiende voorsprong kon DUNO ook gaan rusten.

Na rust, met Aimen Saïd voor Redouan kwam DUNO matig uit de startblokken. Maar misschien doen wij RAS hiermee tekort. Het was RAS dat direct het initiatief naar zich toetrok en ook kansen kreeg. Binnen 1 minuut kreeg RAS drie grote kansen waarvan de laatste op de lat uiteen spatte. DUNO had dus alle geluk dat in deze fase de gelijkmaker uitbleef. In de 49e minuut was het weer Fouad Arab die zich knap vrijspeelde en Aimen een grote kans bood. Een fractie van een seconde te lang aarzelen was er de oorzaak van dat de 2-0 voorsprong uitbleef. Die 2-0 voorsprong kwam er uiteindelijk toch en hoe……

Met technisch balvaardige spelers zijn er iedere wedstrijd wel momenten waar de neutrale toeschouwers van kunnen genieten. Dat moment van genieten was er in de 59e minuut. Marc Boshoff, wie anders zou je zeggen, stond aan de basis van dat fraaie technische hoogstandje. Marc kreeg de bal hard en zuiver in de voeten gespeeld waarbij Marc al voordat hij werd aangespeeld had gezien dat Fouad Arab zich vrijliep. Met een simpele maar uiterst verfijnde voetbeweging verlengde Marc de bal met een curve naar Fouad. Fouad bedacht zich geen moment en zag vanuit zijn ooghoeken dat keeper Ghijssels uit zijn doel kwam om de bal te onderscheppen. Vanaf de rand van de zestienmeterlijn lobde Fouad en bal met een curve en uiterste precisie in een vloeiende beweging over de kansloze doelman heen; een droomdoelpunt! Aan de wijze van juichen was te merken dat beide spelers beseften dat het hier om een technisch echt mooi maar tevens belangrijk doelpunt ging.

Met die comfortabele voorsprong leek het erop dat DUNO de wedstrijd eenvoudig uit zou spelen. Dat was ook het geval geweest als de kansen waren omgezet in doelpunten. Aimen Saïd kreeg die 2e helft 4 tot 5 goede doelkansen maar wist het net niet te vinden. Natuurlijk had Aimen er 2 of 3 moeten maken maar we moeten ook constateren dat Aimen met zijn spel en creatieve en gevaarlijke acties ruimte geeft aan andere spelers èn doelkansen vanaf de zijlijn er makkelijker uitzien dan wanneer je zelf op het veld staat. Een prachtige omhaal van Aimen ging zo net naast in plaats van in het lege doel. In een dergelijk geval, Aimen stond met zijn rug naar de goal, mistte hij gewoon net dat beetje geluk. RAS bracht de achterstand in de 72e minuut terug naar 2-1 en bleef hierna regelmatig gevaarlijk doorkomen. Die laatste fase van de wedstrijd was voor het publiek het meest amusante deel. Kansen over en weer waarbij DUNO in de afronding het meest nadrukkelijk faalde of net niet dat beetje geluk had. Zo eindigde o.a een vrije trap van Marc Boshoff via de vingertoppen van de keeper op de lat. In de 88e minuut plaatste Aimen saaïd een hoekschop op het hoofd van Djamel Leeflang en zijn kopbal verdween net onder de lat in het doel; 3-1.

De late en wat merkwaardige goal van RAS (hoe kon die hoekschop nou in het doel belanden?) zorgde ervoor dat het in de slotminuut toch nog onnodig spannend werd. Al met al een weliswaar benauwde maar nuttige overwinning. Volgende week staat de fysiek sterke koploper Valken in Valkenburg op groen-zwart te wachten. In de wetenschap dat zij slechts 4 punten voorstaan houden minimaal 6 ploegen in de 2e klasse C rekening met een kleine verassing van dat onberekenbare groen-zwart.