DUNO 2 heeft de eerste overwinning binnen

12 maart 2012 0:00

M.S.V.'71 2 - DUNO 2 2-3
Vandaag moest Duno 2 het opnemen tegen M.S.V.'71 2. Thuis was de wedstrijd tegen deze ploeg met 1-3 verloren gegaan. Vandaag een nieuwe ronde met nieuwe kansen en zo begonnen we ook aan de wedstrijd. Het leek erop of Duno er vandaag echt zin in had. Of was het soms de afwezigheid van een aantal spelers die ervoor zorgde dat het vandaag lekker liep?

Je zag bij Duno de bereidheid om voor elkaar te werken en de vuile meters voor elkaar te lopen. Daarnaast was de wil om te winnen aanwezig. Die dingen bij elkaar opgeteld is vaak een garantie tot succes.
Het eerste doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten en wat voor één was het er zeg! De keeper was kansloos op deze geweldige kopbal van de speler waar ik de naam niet van weet. Ik weet wel dat hij eigenlijk aan de andere kant had moeten scoren. Niemand van Duno was hier rauwig om en zo kwamen we na vele wedstrijden weer een keer op een voorsprong. M.S.V.'71 zag dat Duno hierdoor een beetje in paniek raakte en wist hier al snel van te profiteren. Het was een speler van M.S.V'71 die middenin de zestien vogeltje vrij stond en de bal binnen kon schieten.
Vlak hierna kwam Duno op een 2-1 voorsprong, maar deze werd door de slecht vlaggende grensrechter van M.S.V'71 afgevlagd. Deze man was er vandaag duidelijk op uit om de wedstrijd flink te verzieken. Jammer, want op het veld ging het er fanatiek, maar sportief aan toe. Echter was er met deze 1-1 stand nog niks aan de hand, want Duno was vandaag gewoon de betere ploeg en de kansen zouden nog wel gaan komen. Met dit in het achterhoofd gingen we ook de rust in. Aan alles in de kleedkamer was al te merken dat het vandaag goed ging komen. Iedereen had een positief gevoel en er werd positief op elkaars coaching gereageerd.
De tweede helft gingen we door waar we de eerste helft gebleven waren. Het enige verschil was dat we nu aan de andere kant moesten scoren. Duno ging door met voetballen en de duels werden gespeeld en vaak ook gewonnen. Dit leidde ertoe dat Duno op een terechte 2-1 voorsprong kwam. Het was Abdel die de 2-1 kon maken en het leek erop dat Duno afstevende op de eerste overwinning van het seizoen. Niets was minder waar, want het was weer M.S.V.'71 dat een antwoord had en op gelijke hoogte kon komen. De speler van M.S.V.'71 raakte de bal totaal verkeerd en met een wonderbaarlijke boog vloog de bal het goal in.
Bij mij kwamen de gevoelens alweer naar boven dat het alsnog weer fout zou gaan. Maar zoals je uit de uitslag al begrepen hebt, gebeurde dit toch niet. Het was namelijk opnieuw Abdel die 1 minuut voor tijd het net wist te vinden en hiermee de eerste overwinning van het seizoen veilig stelde. Hopelijk gaan er meerdere driepunters volgen! Volgende week staat voor ons het thuisduel tegen Forum Sport op het programma. Laten we de overwinning van vandaag volgende week een passelijk gevolg geven met de eerste thuisoverwinning. Dan kunnen we gelijk de rode lantaarn meegeven aan de tegenstander uit Voorburg.
Tot slot rest mij alleen nog even een bedankje te geven aan Walter Wensveen, die voor een lekker drankje zorgde na afloop. De drie punten in combinatie met het drankje en de muziek in de kleedkamer zorgde voor een geslaagde voetbalzaterdag.