DUNO 1 stuit in achtste finales KNVB-beker in uitduel op Lekkerkerk (za)

20 november 2014 0:00

Na het succes in de bekerstrijd bij GLZ Delfshaven stuit DUNO (za) 1 in de 1/8 finales van de KNVB-bekerstrijd voor 3e en 4e klassers in februari op zaterdag vierdeklasser Lekkerkerk. Laatstgenoemde ploeg versloeg, naar eigen zeggen tegen de verhouding in, het Leidse UVS (derde klasse) met 2-1. Daardoor zijn Lekkerkerk en DUNO nu aan elkaar gekoppeld. Lees hieronder het wedstrijdverslag van Lekkerkerk-UVS.

Wedstrijdverslag bekerduel 3e ronde Lekkerkerk-UVS

Lekkerkerk speelde afgelopen dinsdag tegen het Leidse UVS om een plaats in de 4e ronde van de KNVB-beker. Lekkerkerk heeft wel een "naam" hoog te houden in het Bekervoetbal want vorig seizoen werd de finale gehaald in de bekercompetitie voor 4e klassers. Die finale werd op neutraal terrein gespeeld bij uitgerekend UVS in Leiden. Dit seizoen wordt de bekercompetitie gespeeld met ploegen uit de 3e en 4e klasse van de KNVB. UVS speelt dit seizoen in de 3e klasse en doet daarin goed mee, het staat op de 3e plaats in de competitie.

Lekkerkerk begon zeer voortvarend aan de wedstrijd en zette UVS vanaf de eerste minuut vast op eigen helft. Deze gedurfde aanpak werkte uitstekend want voordat UVS geheel bij de les was stond het al 2-0 voor Lekkerkerk. In de 5e minuut scoorde Danny Hoogendoorn na een voorzet van de linkerzijde door Bart Sterrenburg. Martijn de Jong stapte slim over de bal heen en zo kon Danny de bal beheerst inschieten. De 2e goal viel al in de 10e minuut. Danny Hoogendoorn gaf de bal prima terug mee aan Tom Dijksman en die wist wel raad met deze kans. In een rechtstreeks duel met de keeper van UVS wist hij de bal in het doel te schieten. Na deze 2-0 was UVS ineens wel bij de les en probeerde het snel een aansluitingstreffer te maken. UVS gooide het tempo omhoog en daar had Lekkerkerk het moeilijk mee. Het offensief resulteerde in de 19e minuut in de aansluitingstreffer. Een voorzet vanaf de rechterkant werd onhoudbaar, voor de verder uitstekend keepende Remco Blom, ingekopt. In het restant van de eerste helft had Lekkerkerk het moeilijk tegen het goed combinerende UVS die voor rust nog wel een aantal kansen kreeg. Door goed keeperswerk van Remco Blom en gebrek aan scherpte voor het doel bij de UVS-aanvallers bleef het tot de rust 2-1 voor Lekkerkerk. Ook de paar kleine kansen van Lekkerkerk werden niet verzilverd.

Na rust zette UVS nog verder aan om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Lekkerkerk kwam nog sporadisch in de buurt van het UVS-doel. Toch bleven de Lekkerkerk-spelers keihard werken om een goed resultaat te halen. En zolang UVS niet scherp was voor het Lekkerkerkse doel bleef ook het geloof in een goed resultaat aanwezig. Na een flink aantal gemiste kansen van UVS-spelers kwam Lekkerkerk in de 80e minuut weer eens in de buurt van het UVS-doel. Na een scherpe counter kon Bart Sterrenburg alleen richting doel van de tegenstander gaan. Hij besloot vanaf 20 meter uit te halen. Zijn vlammende schot ging helaas voor Lekkerkerk net over de kruising. Ook in de laatste 10 minuten en blessuretijd bleef UVS op zoek naar de gelijkmaker mar ondanks het betere spel en het overwicht van UVS wist Lekkerkerk het eindsignaal te halen met een 2-1 stand op het scorebord.

Al met al een zwaarbevochten overwinning tegen een ploeg die het betere van het spel had. Door keihard te werken kon Lekkerkerk uiteindelijk door naar de volgende ronde. Daarin wacht het Haagse DUNO. Maar voordat het zo ver is wachten eerst nog een aantal competitiewedstrijden, beginnende aanstaande zaterdag thuis tegen Streefkerk.