Kevin Jacobs goudhaantje bij DUNO in krankjorum duel Quick

9 maart 2024 20:30

GZ

Waar te beginnen na de 1-1 van DUNO bij Quick? Bij de 12 (!) gele kaarten die de thuisploeg Quick kreeg voorgehouden (DUNO kreeg er 2)? Bij onze hoofdmacht die een ongelooflijk fijne, bevlogen tweede helft speelde maar tot in de 12de (!) minuut van de blessuretijd tegen een achterstand aankeek? Of gewoon bij goudhaantje Kevin Jacobs, toch weer hij, die als invaller in 90+17 aan de 1-1 hielp?!

Het is mega-spannend in de vierde klasse C, we schreven het al, en Quick tegen DUNO was daar zonneklaar het bewijs van. Na een gelijkopgaande eerste helft met niet te veel kansen (0-0) werd het vuurwerk ontstoken. Uiteindelijk vielen er 14 gele kaarten, vooral wegens praten met Quick als hofleverancier, en twee goals in een spektakelstuk dat na rust 45 minuten duurde + 13 minuten blessuretijd kende. Die extra tijd was fors, heel fors, en Quick - dat met 1-0 leidde, werd en gek van. Maar zo heel gek was het ook weer niet, na een tweede bedrijf vol met oponthoud, onder meer door een verkeerd-shirt bij een wissel van Quick.

Toen die wissel er eenmaal in was - door Quick zelf omschreven als exotische verrassing uit Ivoorkust -  stond deze koud een paar minuten in het veld of de 1-0 lag er door zijn toedoen in. Eerste balcontact, direct een goal. Voor DUNO was dat heel pijnlijk, juist omdat de mannen van Kenneth Lamens er in de tweede helft volle bak ingingen. Kans na kans ontstond, maar de bal wilde er maar niet in. Ja, eenmaal wel maar toen besloot de arbiter het doelpunt op advies van de Quick-assistent te annuleren. Dat riep wel wat vragen op...

Vol op de aanval

Ja, DUNO gaf echt een heel goede uitvoering in die tweede helft. Opportunistisch, aanvallend voetbal spelend en vol op de aanval. Wat gaaf om te zien! Na het verlies vorige week tegen GDA nu veel en veel scherper, trainer Kenneth Lamens kon zelfs bij de 1-0 achterstand niks anders concluderen dat hij zijn mannen moest complimenteren voor inzet, overtuigingskracht en lef. Maar ja, om dan te verliezen. Gelukkig kwam het niet zover, ver in blessuretijd viel de 1-1 met dank aan Kevin Jacobs, nadat DUNO al rond-de-16 vrije trap op vrije trap had gehad. Met de aantekening dat de doelman van Quick een fantastische wedstrijd keepte.

Geen winst, maar ook geen verlies, 14 gespeeld 24 punten en nog 8 duels te gaan. We doen voor bovenin nog mee, maar ook fijn als we verder de onderste vijf gevarenplekken op afstand houden. Complimenten hoe dan ook voor deze uitvoering, die smaakt naar nog heel veel meer!

DUNO heeft gescoord, 1-1 dankzij Kevin Jacobs.

In de tweede helft krijgt DUNO kans na kans, onder meer uit vrije trappen.

DUNO verdedigt tegen Quick op Nieuw Hanenburg.