Nederlaag DUNO-vrouwen 1 blijft zonder al te grote gevolgen

8 maart 2016 0:00

De vrouwen van DUNO leden zondag 6 maart een volkomen onverwachte nederlaag tegen RVC'33. Maar ook dat kan gebeuren. Zuur was wel dat uitgerekend koploper Charlois zondag twee punten verspeelde en DUNO dus de koppositie had kunnen pakken. Aan de andere kant: de titel blijft nu in zicht! Lees het verslag van de vrouwen-avonturen.

DUNO vrouwen 1 - RVC'33 1 3-4, zondag 6 maart 2016
Vandaag moesten we proberen de koppositie te houden (want we stonden bovenaan, omdat Charlois nog een wedstrijd te goed heeft).
We begonnen met Claudia vanTol, Victorine Bangert, Marscha de Bruin, Amber Neecke, Wendy Plugge, Anouk van de Heuvel, Lindsey Dripal, Ramona Lukassen, Sarah Leidelmeijer en Danilla Amatawood. We begonnen vrij sterk maar er ontstond even oponthoud vanwege twee ganzen.... Nadat ze van het veld af waren konden we verder.
Na een paar minuten was het raak en vanaf rechts wilde Anouk voor geven maar de bal verdween in de goal 1-0. We kregen nog wat mogelijkheden, maar uit een corner stapten we verkeerd uit en was het ineens 1-1. Daarna kregen we een goede mogelijkheid: de keepster kwam uit en Lindsey won het duel. In plaats van zelf te schieten legde ze af en was de kans verkeken. Na 25 minuten kreeg RVC'33 een vrije trap die van 25 meter in de linker hoek werd geschoten: 1-2. Ook RVC '33 had nog een grote kans, de spits kon alleen aflopen op de goal maar Claudia redde bekwaam zodat we met een 2-1 achterstand gingen rusten.
De tweede helft was het DUNO dat de klok sloeg maar kansen waren niet aan ons besteed. Toch was het in de 66e minuut raak na een goede voorzet was het Ramona die binnenkopte 2-2. Nu dacht je we gaan doordrukken, maar RVC kreeg weer een corner en het was weer raak, 2-3.Toen ze weer een corner kregen was het 2-4 en leek de wedstrijd gespeeld we kregen nog een strafschop in blessuretijd die Lindsey binnen schoot 3-4.
Helaas was er te weinig tijd om nog de gelijkmaker te maken. Een onnodige nederlaag zeker omdat er bij dode spelmomenten slecht werd verdedigd.
Gelukkig speelde Charlois gelijk zodat we gelukkig niet te veel schade hebben opgelopen.
Woensdag spelen we tegen SEV en 20 maart spelen we thuis tegen SEP.