DUNO Vrouwen 1 toont werklust en pakt verdiend punt

17 oktober 2017 0:00

DUNO Vrouwen 1 - Vivoo Vrouwen 1 2-2, zondag 15 oktober 2017
Vandaag moest het gebeuren. De eerste punten binnenhalen! Vorige week tegen Olympia lieten we de kansen onbenut. Na een goed gesprek moesten we het vandaag laten zien. We begonnen vandaag met Kim Lugtenburg, Kim de Koning, Carolien Wegman, Debby Dam, Amal Allali, Ramona Lukassen, Sarah Leidelmeijer, Diaan van de Vlist, Denise Brugman en Deborah Bron.

Vanaf minuut 1 lieten we zien dat de boodschap begrepen was. We streden voor elke meter en kregen enkele kansen. Zo schoot Ramona haar vrije trap op de lat. Zoals vaker dit seizoen was na een goede pass de eerste kans van Vivoo meteen raak, in de 20 e minuut 0-1. We hadden grote kansen onder anderen via Deborah en Ramona. We gingen rusten met 0-1.

De tweede helft begon Vivoo sterk en raakten ze de paal. Na een kwartier was het raak. Na goed doorzetten van Amal gaf ze een pass op Ramona die goed voorgaf op Diaan 1-1. Een minuut later was het Ramona die de 2-1 maakte. Het was bijna meteen 2-2 maar gelukkig schoot de spits naast. We kregen kansen op de 3-1 maar die werden niet benut.

Helaas ontsnapte de spits aan de verdediging en werd het in de 82e minuut 2-2. Daarna mochten we blij zijn dat Kim redding kon brengen en het 2-2 bleef. Zuur dat we de overwinning lieten glippen maar we mogen toch blij zijn met het punt. De werklust was fantastisch als we elke week zo knokken komt de overwinning vanzelf.

Woensdag oefenen we thuis tegen Lyra aanvang 20:15 en op 5 november BSC thuis.