DUNO vrouwen overleven stormloop van sc Monster en pakken de overwinning

23 augustus 2015 0:00

door: Ramsay van Rhijn (foto) DUNO vrouwen 1 - sc Monster vrouwen 1 2 - 1 (1 - 1) Vandaag de eerste officiële wedstrijd op zaterdag na de 8-1 oefennederlaag tegen Berkel wisten we dat we uit een ander vaatje moesten tappen vandaag

We begonnen vandaag met 5 nieuwelingen in de wedstrijdselectie te weten Marscha de Bruin Anouk Vd Heuvel Deborah Bron Esmiralda Oosterbaan en Sabrina Brederode. We begonnen met Claudia van Tol Marscha de Bruin Amber Neecke Wendy Plugge Anouk Vd Heuvel Sharon Vd Gaag Kristel Koppers Lindsey Dripal Ramona Lukassen Deborah Bron en Sarah Leidelmeijer wissels Danielle Kroon Sabrina Brederode en Esmiralda Oosterbaan.

We begonnen net zoals tegen Berkel vrij statisch en lieten Monster voetballen en we mochten blij zijn dat ze voorin scherpte misten anders had het binnen een kwartier 0-4 kunnen staan.Net toen Duno in de wedstrijd leek te komen kwam Monster de 0-1. Na de 0-1 gingen we voetballen en kregen we wat kansen via Deborah Lindsey en Amber.

We leken met 0-1 te rusten maar een duwfout van de keepster gaf ons een penalty die Lindsey bekwaam inschoot 1-1.Niet lang erna kreeg Ramona nog de kans op 2-1 maar ze schoot over. De tweede helft begonnen we sterk aan de wedstrijd en reageerde Anouk alert op een te korte terugspeelbal Anouk was eerder dan de keepster en kon de bal afgeven aan Lindsey die de 2-1 aantekende. Daarna ging de wedstrijd heen en weer maar waren wij wel de betere ploeg zo schoot Anouk nog op de lat en schoot Esmiralda op de keepster. Uiteindelijk floot de scheidsrechter na 96 minuten af en stapte we met een 2-1 overwinning van het veld.

Na een slecht begin lijken we wel richting onze vorm te groeien en herpakte we ons goed enige smet is wel de polsblessure van Deborah die een week in het gips moet hopelijk zien we haar snel weer op het veld.

Dinsdag spelen we om 20:00 uit bij Lyra.