DUNO Vrouwen 1 mist promotie ondanks sterk slot

10 juni 2016 0:00

Deze heb je nog te goed: het verslag van DUNO Vrouwen 1 in het tweede beslissingsduel om promotie naar de tweede klasse. Die wedstrijd werd afgelopen zondag gespeeld en het was erop of eronder. DUNO Vrouwen 1 speelde gelijk, maar dat was niet voldoende na de 0-1 nederlaag thuis.

Bavel Vrouwen 1 - DUNO Vrouwen 1-1

Vandaag was het alles of niets in de tweede finale uit bij Bavel We begonnen vandaag met Wendy Plugge, Marscha de Bruin, Danilla Amatawood, Anouk vd Heuvel, Kristel Koppers, Lindsey Dripal, Ramona Lukassen, Sabrina Brederode, Sarah Leidelmeijer en Deborah Bron.
We begonnen de wedstrijd maar Bavel zette ons meteen vast en er was meteen een grote kans maar Wendy pakte de bal fantastisch. Kort erna na balverlies op het middenveld werd de Bavel spits diep gestuurd en was het raak 1-0. Niet veel later was er een mogelijkheid. Daarna werd het meer een slag op het middenveld. In de 15e minuut werd Deborah bevangen door de hitte. Na goede zorgen van DUNO en Bavel kon het spel na zo'n 20 minuten hervat worden. Na de hervatting kwam DUNO eigenlijk beter in het spel en kregen we wat kansen, maar echt noemenswaardig was het niet.
De tweede helft hetzelfde beeld een slag op het middenveld toch was er nog een schot van Anouk net over. Twintig minuten voor tijd leek het helemaal mis te gaan toen de spits er vandoor leek te gaan, maar Sabrina greep in met een tackle en kreeg een rode kaart. De vrije trap werd op de paal geschoten en uit een tegenaanval was het Anouk die vanaf dertig meter de bal in de kruising schoot: 1-1. Met nog een kwartier te gaan was alles mogelijk. Niet lang erna werd de bal tegen een hand van de verdediger geschoten. Iedereen die DUNO een warm hart toedraagt, schreeuwde om een strafschop helaas gaf de scheidsrechter hem niet. We bleven drukken en hadden nog wat mogelijkheden maar de bal wilde er niet in. Na negentig minuten floot de scheidsrechter af DUNO teleurgesteld achterlatend.
Op basis van de wedstrijden was Bavel iets sterker maar DUNO had zeker ook recht op een plek in de tweede klasse. We willen Bavel bedanken voor de goede zorgen voor Deborah. Zij is weer volledig opgeknapt. Ook wil ik het massaal meegereisde publiek bedanken voor de steun!