DUNO Vrouwen 1 pakt zwaarbevochten zege bij SV Bernardus

1 februari 2017 0:00

Bernardus Vrouwen 1 - DUNO Vrouwen 1 0-1 (0-1), zondag 29 januari 2017

Na de winterstop en de oefencampagne begon vandaag weer de competitie en speelden we voor de derde keer tegen Bernardus. We begonnen vandaag met Wendy Plugge, Kristel Oolbekkink, Amber Neecke, Danilla Amatawood, Debbie Dam, Anouk van de Heuvel, Ramona Lukassen, Sarah Leidelmeijer, Madelon Bangert, Diaan van de Vlist en Deborah Bron.

We begonnen goed door druk te zetten en net zoals de vorige wedstrijden tegen Bernardus ging het weer gelijk op. We kregen wat mogelijkheden, maar het was Bernardus dat de eerste grote kans had. Ondanks het vlagsignaal mocht de spits door maar Wendy redde bekwaam. Er waren aan beide kanten mogelijkheden, in de 26e minuut mocht Ramona door ondanks het vlagsignaal en ze omspeelde de keepster en maakte de 0-1.

DUNO bleef druk zetten maar uit de tegenaanval taste Wendy mis. Maar gelukkig schoot de spits in het zijnet en konden we rusten met een 1-0 voorsprong. De tweede helft het zelfde beeld alleen zette Bernardus meer druk. Maar de verdediging stond als een huis toch was Bernardus dicht bij de 1-1 na een schot op de lat. De wedstrijd bleef op en neer gaan maar Bernardus zette ons meer vast. Maar was eigenlijk te gehaast. In de 90e minuut leek het toch mis te gaan naar een scrimmage leek de bal over de lijn te zijn want Bernardus was aan het juichen maar de grensrechter en de scheidsrechter zagen het niet en kenden het doelpunt niet toe. dit tot geluk van heel DUNO.

Eindelijk floot de goed leidende scheidsrechter na 93 minuten af en konden we de overwinning vieren dit tot grote frustratie van Bernardus die zeker een punt verdienden. Maar zeker door de vechtlust van de 14 dames hadden we het verdiend dat eindelijk het geluk aan onze kant viel.

Als we wekelijks zo spelen blijven de punten komen door deze overwinning hebben we weer aansluiting met de subtop ook was het leuk dat ook in de competitie. Kim en Amber de Koning, top hoe goed jullie het deden.
Zondag spelen we thuis tegen Gilze aanvang 13.30 uur.