Strijdende DUNO Vrouwen 1 zijn net wat minder goed dan anders

4 april 2016 0:00

Charlois Vrouwen 1 - DUNO Vrouwen 1 3-2, zondag 3 april 2016

Vandaag de topper tegen Charlois met als inzet de koppositie. Er was goed getraind deze week, dus we gingen vol vertrouwen de wedstrijd tegemoet. We begonnen vandaag met Claudia vanTol, Victorine Bangert, Marscha de Bruin, Wendy Plugge, Anouk van de Heuvel, Kristel Koppers, Lindsey Dripal, Ramona Lukassen Bernadette Kroon, Sarah Leidelmeijer en Deborah Bron.

We begonnen de wedstrijd maar Charlois liet zich gelijk gelden door felle tackels en we lieten ons daardoor aftroeven. In de 7e minuut ging het mis na een diepe bal liep de spits uit de rug weg en maakte met een bekeken schot de 1-0. Ook wij hadden een goede kans maar Anouk had net teveel tijd nodig. In de 20ste minuut kon de rechtsbuiten voorgeven wn weer kwam de spits voor de verdediging en was het 2-0.

Toch was het na een paar minuten 2-1 na een korte corner was het Anouk die mooi in de bovenhoek schoot. De wedstrijd begon te kantelen en we werden ook feller en kregen ook kansen via Lindsey en Ramona. De rust was bijna bereikt, maar in de 12e minuut van de blessuretijd kreeg Charlois een vrije trap we lieten weer een spits uit de rug lopen en werd het 3-1. We bleven doorgaan en in de 15e minuut blessuretijd kregen wij een vrije trap. Helaas kwam het schot van Ramona op de binnenkant van de paal en kon de keepster de bal er nog net uitikken.

De tweede helft was het eerst Charlois die een paar keer dicht bij de 4-1 was, maar langzaam bevond het spel zich meer op hun helft maar we kwamen er niet echt doorheen. Ook hadden we de pech dat er een paar handsballen niet werd gezien al waren er aan de andere kant ook wel een paar gevallen. Ook sloeg het noodlot toe bij een redding ging Claudia door haar knie en moest ze het veld verlaten. Wendy nam haar plek in en had nog een goede redding. Ook de keepster van Charlois raakte geblesseerd na een botsing maar kan na 5 minuten wel verder.

Toch werd het uit een corner nog 3-2 uit een corner maakte Bernadette de 3-2. Met 5 minuten te spelen en nog ruim blessuretijd zou het moeten lukken. Helaas deed de scheidsrechter niet het zelfde als in de 1e helft en telde hij maar 3 minuten bij.
Helaas konden we niet brengen wat we normaal laten zien maar bleven we wel knokken.Titel is wel uit zicht maar we zijn vrijwel zeker van de nacompetitie.
Smet is ook de blessure van Claudia die een knieband heeft gescheurd en minimaal 3 maanden is uitgeschakeld.

Volgende week Xerxes uit aanvang 13:45