DUNO Vrouwen 1 speelt goed en werkt hard: alweer overwinning

21 september 2016 0:00

DUNO Vrouwen 1 - Antibarbari 1 2-1 (1-0), zondag 17 september 2016

Vandaag moesten we tegen degradant Antibarbari, dus op voorhand een zware operatie na het wegvallen van Kristel Koppers. Vandaag begonnen we met Danilla Amatawood, Kristel Oolbekkink, Marscha de Bruin, Anouk van de Heuvel, Debby Dam, Lindsey Dripal, Sabrina Brederode, Sarah Leidelmeijer, Diaan van de Vlist en Denise Brugman.

We begonnen aardig aan de wedstrijd, maar toch kwam Antibarbari er doorheen en was het Danilla die ternauwernood redding kon brengen. We konden wel druk zetten. Zo had Anouk een goede kans maar in plaats van te schieten, legde ze af en was de kans verkeken. Ook Antibarbari had een goede kans, maar Danilla verkleinde haar goal goed en zo kon Marscha de bal nog corner tikken. In de 44e minuut werd de bal tegen een hand geschoten en kregen we een strafschop. Lindsey schoot hem mooi in de linker bovenhoek en konden we met een 1-0 stand rusten.
De tweede helft begonnen we sterk en zo werd Ramona diep gestuurd, maar ze schoot net langs de verkeerde kant van de paal. Dit tot ontsteltenis van iedereen die DUNO een warm hart toedraagt. Helaas ging het in de tegenaanval mis: de behendige spits probeerde er doorheen te komen helaas tikte Marscha haar aan strafschop die ze goed binnen schoot 1-1, met nog een half uur. Even leken we de kluts kwijt en leek het er op dat Antibarbari door ging drukken maar ze werden wel gevaarlijk maar echt grote kansen hadden ze niet. Tien minuten voor tijd kreeg Lindsey de bal en zag de keepster ver voor de goal staan en schoot over de keepster heen 2-1.A ntibarbari ging nog meer drukken maar zoals heel het seizoen gingen we bikkelen.
In blessuretijd ging het nog bijna mis maar de bal suisde gelukkig net langs de kruising en konden we na 94 minuten de overwinning vieren. DUNO kenmerkt zich dit seizoen door goed voetbal, maar vooral door hard werken voor elkaar. Als we dit elke wedstrijd doen hoeven we voor niemand onder te doen.
Zondag kunnen we bij HRC'14 de koppositie pakken omdat Floreant vrij is. Kom ons aanmoedigen want we kunnen uw steun goed gebruiken, aanvang 12:00