DUNO Vrouwen 1 knokt voor elke meter en wint eerste duel: 3-1

7 september 2016 0:00

DUNO Vrouwen 1 - Bernardus Vrouwen 1 3-1, zondag 4 september 2016

Vandaag was de eerste competitiewedstrijd in de tweede klasse na een goede voorbereiding was vandaag de vraag: hoe staan we er voor in de competitie. We begonnen tegen Bernardus ook gepromoveerd dus beschouwden wij als concurrent om behoud.

We begonnen met Claudia van Tol, Kristel Oolbekkink, Marscha de Bruin, Amber Neecke, Debbie Dam, Anouk van de Heuvel, Kristel Koppers, Lindsey Dripal, Sarah Leidelmeijer, Denise Brugman en Deborah Bron. Je kon merken dat veel speelsters zenuwachtig waren en dat leidde al snel tot een kans voor Bernardus dat ging nog net goed. Toch was het in de derde minuut raak de spits ontsnapte aan buitenspel en kon de 0-1 aantekenen. Langzaam kwamen we in ons spel en kregen we wat kansen via Lindsey. Helaas kon Kristel Oolbekkink niet genoeg vaart zetten achter een schot.

Een aantal minuten later werd Kristel Koppers diep gestuurd en gaf een goede voorzet die door druk van Lindsey in eigen doel werd verwerkt. De wedstrijd ging aardig op een neer met wat kansjes over en weer. Lindsey kreeg een grote kans ze kon alleen op de keepster af maar schoot helaas naast. Toch was het voor rust raak een verkeerde uittrap van de keepster werd door Debbie opgevangen die een goede pass gaf eerst miste Anouk later ook Lindsey uiteindelijk was het Debbie die de 2-1 kon binnen schieten
Tweede helft

De tweede helft zette Bernardus aan en kregen ook wat kansen gelukkig stond hun vizier niet op scherp of was de eindpass niet goed. We kregen ook wat kansjes maar het was vooral Bernardus dat de aanval zocht ze waren een kwartier voor tijd vlak bij de 2-2 maar Claudia kon met haar voet redden en in de rebound van de lijn gehaald. Een aanval later werd Debbie diep gestuurd ze was sneller bij de bal dan de keepster en schoot de bal tergend langzaam binnen 3-1.
De wedstrijd was nog niet gespeeld want Bernardus bleef het proberen maar waren gelukkig slordig in de afronding zodat wij de drie punten in Den Haag konden houden.
We kunnen terug kijken op een wedstrijd waar ook geknokt werd voor elke meter. Dat zal ook elke wedstrijd nodig zijn. Op naar de volgende drie punten volgende week uit bij Gilze aanvang 10.00 uur.