DUNO vrouwen 1 nipt tenonder tegen koploper

10 november 2015 0:00

DUNO vrouwen 1 - Charlois 1 1-2, 8 november 2015

Vandaag de topper op het programma tussen twee ploegen die kampioen willen worden Charlois is iets in het voordeel omdat zij twee punten voor staan en dat betekent dat DUNO eigenlijk moet winnen. De sfeer was mooi: veel publiek en 2 ploegen met bekenden van elkaar. Beide teams waren vroeg aanwezig en was het nog gezellig kletsen en omhelsen. Vanaf de wedstrijdvoorbereiding kon je merken dat de ploegen gefocust waren en niets aan het toeval wilden overlaten. We begonnen vandaag met Claudia van Tol, Victorine Bangert, Marscha de Bruin, Amber Neecke, Wendy Plugge, Anouk vd Heuvel, Kristel Koppers, Lindsey Dripal, Ramona Lukassen, Sabrina Brederode en Sarah Leidelmeijer.

We begonnen scherp aan de wedstrijd en schoten meteen op de paal. De wedstrijd ging op en neer en het was een echte topper: overall tikjes hier en daar soms harde ingrepen, maar altijd fair. In de tiende minuut ging het mis: Claudia kon een terugspeelbal niet goed verwerken en de spits kon de bal oppakken en wegdraaien en schoot mooi in de kruising. Daarna was er weer een goede kans van Charlois, Claudia liep goed uit en de spits lobte over haar heen maar Sarah kon hem gelukkig nog ruim voor de lijn wegschieten.

Wij gaven niet op en gingen gewoon door met voetballen en kregen veel vrije trappen die er helaas niet ingingen. In blessuretijd van de eerste helft kregen we nog een corner die Lindsey nam en de keepster verkeerd beoordeelde en in eigen goal sloeg zo konden we toch nog rusten met een 1-2 achterstand.

De tweede helft gingen we volop druk zetten en hadden we al snel een kans via Ramona helaas schoot ze te gehaast en over. Elke keer was de pass vaak net te hard ook omdat de keepster goed meevoetbalde. Lindsey schoot zo nog op de lat ondanks dat wij bleven drukken wilden de ballen er niet in.
Wij hebben volop gestreden en goed gevoetbald, helaas was Charlois effectiever voor een neutrale toeschouwer was het een mooie wedstrijd met veel strijd en passie aan beide kanten en de wil om te winnen. Een gelijkspel was zeker verdiend helaas is dat niet gelukt.

Leuk was wel dat wij na de wedstrijd met z'n allen salades aten en gezellig na konden praten over de wedstrijd met elkaar