DUNO Vrouwen 1 strijdt voor elke meter en behaalt resultaat

1 november 2016 0:00

DUNO Vrouwen 1 - Charlois 2-1 (2-0), zondag 30 oktober 2016

Vandaag de wedstrijd tegen Charlois. Vorig seizoen ging het om de titel, dit seizoen na promotie om degradatie te voorkomen. We begonnen vandaag met Wendy Plugge, Kristel Oolbekkink, Danilla Amatawood, Debbie Dam, Anouk van de Heuvel, Lindsey Dripal, Bernadette Kroon, Sarah Leidelmeijer, Zinzi van Duijnhoven en Diaan van de Vlist.

We begonnen scherp aan de wedstrijd het was van beide kanten aftasten maar je kon aan DUNO merken dat de wil om te winnen groot is. Na 7 minuten was het raak: Lindsey werd vrijgespeeld en schoot mooi in de linkerhoek, 1-0. De wedstrijd ging op en neer ook Charlois kreeg wat kansen. Wij zetten goed druk en Anouk veroverde de bal en zo kwam de bal bij Diaan die schoot op de binnenkant paal via de andere paal eruit. Daarna was het Charlois dat goede kansen kreeg: eerst kwam Wendy goed uit de spits, schoot langs haar en gelukkig ook langs de verkeerde kant van de paal. Ook had Wendy nog een goede redding. Toch kwam de 2-0: Lindsey gaf voor en Debbie rondde mooi af.

De tweede helft het zelfde beeld. Charlois probeerde wel druk te zetten en had wat kleine kansen. Uit het niets werd het ineens 2-1, de bal werd verkeerd verwerkt en de spits wist er wel raad mee. Het spel ging op en neer, wij waren slordig in de eindpass of schoten slecht. Ook Charlois had nog wat kansen, gelukkig waren ze ook niet scherp of stond de verdediging paraat. Kortom we deden wat we moesten doen: weer met z'n allen strijden, ook de invallers Ramona, Sabrina en Amal waren belangrijk waardoor wij de overwinning binnen sleepten.
We kunnen volgende week met een goed gevoel naar Bavel, aanvang 12.00 uur.