Verslag van succesvolle start DUNO Vrouwen 1 in bekertoernooi

22 augustus 2016 0:00

DUNO Vrouwen 1 - FC 's-Gravenzande 1, zaterdag 20 augustus 2016

Na een oefenwedstrijd vandaag de eerste officiële wedstrijd. We begonnen vandaag ook weer met onze nieuwelingen in de basis: Denise Brugman, Debbie Dam, Diaan van de Vlist en Kristel Oolbekkink. We startten meteen goed en de eerste kleine kansjes waren al direct voor DUNO. Toch was 's Gravenzande dicht bij een goal toen ze uit een vrije trap op de lat schoten. Deborah was nog het dichtste bij een doelpunt: eerst bij een kopbal en later werd uit een scrimmage de bal van de lijn gehaald.

Toch werd het na 23 minuten 1-0. Na een goede actie van Diaan die twee vrouwen uitspeelde leek het er op dat de bal rechtmatig werd afgepakt door een sliding waardoor ze ten val kwam maar de scheidsrechter oordeelde anders: strafschop, die Lindsey feilloos binnen schoot. Dit onder luid gejuich van het vele publiek. Daarna was het eenrichtingsverkeer en draaide Anouk mooi weg en maakte de 2-0.

De derde goal was een mooie combinatie. Diaan zette goed voor en Lindsey tikte door op Deborah die zo vlak voor rust de 3-0 maakte. De tweede helft was de spanning er uit en dat kwam niet ten goede aan de wedstrijd. DUNO bleef wel voetballen, maar we gingen slordig om met de kansen. Toch was het Ramona die de 4-0 aantekende. Daarna kwam Lindsey nog mooi door, ze legde mooi af op Amber maar die kwam net te kort om de 5-0 aan te tekenen. Na afloop konden de vrouwen onder luid gejuich het veld verlaten.
Kortom een goede wedstrijd met goed voetbal waar we met veel vertrouwen op kunnen terug zien.