DUNO vrouwen 1 geeft 3-0 voorsprong nog bijna uit handen

15 februari 2016 0:00

DUNO vrouwen 1 - RKDEO, zondag 14 februari 2015 3-2

Vandaag was de eerste wedstrijd na de winterstop. Een oefenwedstrijd tegen Berkel ging eerder ruim verloren, dus het was even afwachten hoe we er voor stonden. We begonnen met Claudia van Tol, Victorine Bangert, Marscha de Bruin, Amber Neecke, Anouk van de Heuvel, Kristel Koppers, Ramona Lukassen, Sabrina Brederode, Sarah Leidelmeijer, Madelon Bangert en Deborah Bron.

We begonnen vrij sterk, maar echte kansen kregen we niet. Toch was het na een kwartier bijna raak na een goede actie schoot Deborah op de paal en in de rebound werd het schot van Ramona net geblokt. Daarna kregen we nog wat mogelijkheden maar niet echt grote kansen. Toch was het in de 22e minuut raak: we kregen aan de linkerkant een vrije trap die Ramona mooi via de onderkant van de lat binnenschoot 1-0. Daarna ging de wedstrijd op en neer maar gelukkig kreeg RKDEO ook niet echt grote kansen en gingen we rusten met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft hetzelfde beeld en na een kwartier was het een mooie combinatie tussen Deborah en Ramona en tikte Ramona de 2-0 simpel binnen. Niet veel later was het de beurt aan Anouk die de bal kreeg en een paar meter liep en vanaf 25 meter de keepster verschalkte met een mooie lob 3-0. De wedstrijd leek gespeeld, maar niks was minder waar want na een mooie aanval van RKDEO was het ineens 3-1.

Een paar minuten later was er een botsing tussen Wendy en de tegenstander, niks aan de hand zou je zeggen toch kregen we een vrije trap tegen vanaf 25 meter schoot ze hem snoei hard binnen 3-2 met nog 10 minuten te spelen. RKDEO ging vol in de aanval en er kwamen wat hachelijke momenten en het ging allemaal net goed toen in de 93ste minuut Claudia de corner uit de lucht plukte was het gebeurd en konden we toch winnend van het veld af.

We hebben bij vlagen goed gecombineerd en als het moest er met z'n allen voor geknokt. Alleen moeten we achterin wat allerter zijn want we krijgen echt te veel goals tegen.

Smetje was wel het uitvallen van Deborah met een hamstringblessure. Hopelijk is zij net als Lindsey volgende week weer inzetbaar. Zondag Ammerstol uit aanvang 10.00.