DUNO vrouwen 1 pakt ruime winst aan vooravond duel met koploper

3 november 2015 0:00

SEP 2 - DUNO vrouwen 1 2-7, zondag 1 november 2015

Vandaag moesten we tegen SEP vrouwen 2 die het koploper Charlois het de vorige wedstrijd enorm moeilijk maakte. Om kans te maken op de periodetitel moisten we met 4 goals verschil winnen en hopen op een misstap van Charlois. We begonnen vandaag met Claudia van Tol, Victorine Bangert, Marscha de Bruin, Amber Neecke, Wendy Plugge, Anouk vd Heuvel, Kristel Koppers, Lindsey Dripal, Ramona Lukassen, Sabrina Brederode, Sarah Leidelmeijer.

We begonnen meteen sterk en uit een corner was het Wendy die rakelings over de cruising kopte. Daarna was er een periode van net niet net niet een goede aanname of de pass net te hard. Toch viel de bal in de 19e minuut raak: Lindsey kreeg een pass en stond zo alleen voor de keepster en maakte de 0-1. Vijf minuten later was het weer Lindsey die vanaf 25 meter in de kruising schoot, 0-2.
We bleven kansen krijgen uiteindelijk was het Ramona die 2x vrij kwam voor de keepster en maakte voor rust de 0-3 en 0-4.

De tweede helft begonnen we voortvarend en kregen we een vrije trap die Lindsey vanaf 25 meter in de kruising schoot. Daarna verslapten we wat en kon de spits drie man voorbij lopen en werd ze bewust of onbewust tege de grond gewerkt in het strafschopgebied: penalty, die werd goed ingeschoten 1-5. Daarna had de scheidsrechter onbedoeld een hoofdrol: de laatste vrouw van SEP wilde uitverdedigen, maar ze raakte onbedoeld de scheidsrechter en werd het een mooie dieptepass op Ramona die er wel raad mee wist 1-6. Daarna kwam de mooiste aanval, Kristel gaf een pass op Amber die mooi doorliep en goed teruglegde op Ramona die de 1-7 aantekende.
Weer verslapten we iets en werd er uit een corner nog een bal ingekopt 2-7 We hebben vandaag goed gespeeld, alleen we moeten wel de concentratie 90 minuten vasthouden want het kost ons te veel tegendoelpunten.
Volgende week de topper tegen Charlois, die periodekampioen werd, die bepalend kan zijn of we blijven meedoen om de titel. Hopelijk komen veel mensen ons steunen want dat kunnen we goed gebruiken. Aanvang is 13.30 uur.