DUNO Vrouwen 1 buigt grote achterstand om naar ruime voorsprong

10 december 2015 0:00

Vandaag de laatste competitie wedstrijd voor de winterstop naar het verre Lekkerkerk een ploeg waar je nooit van weet hoe ze presteren wel wisten we dat ze een bepalende speelster hebben die je geen ruimte moet geven. We begonnen vandaag met Claudia van Tol, Victorine Bangert, Marscha de Bruin, Amber Neecke, Wendy Plugge, Anouk vd Heuvel, Lindsey Dripal, Ramona Lukassen, Sarah Leidelmeijer, Madelon Bangert en Deborah Bron.

We wisten wat ons te doen stond en begonnen ook goed. We hadden binnen een minuut een grote kans maar die was niet aan Lindsey besteed. De omschakeling was slecht en DUNO liet die bepalende speelster heerlijk voetballen en zo kon ze een prachtige pass op de linksbuiten geven die Claudia passeerde 1-0. We waren nog niet wakker we vielen wel aan maar bleven Lekkerkerk veel ruimte geven en zo werd het uit een corner 2-0. DUNO kreeg wel kansen, maar hoe groot ook ze werden niet benut. We schoten van 2 meter op de paal bijvoorbeeld. Weer kon de spelbepaalster een dieptepass geven en was het binnen een half uur 3-0. Gelukkig kregen we voor rust nog een goede kans die aan Ramona wel besteed was en konden we met een 3-1 achterstand rusten.

De tweede helft hadden we wind mee maar elke kans die wij kregen ging er niet in. Na een fout achterin kreeg Lekkerkerk nog een grote kans maar gelukkig kon Claudia redding brengen.Toch ging het mis de spelbepaalster slalomde drie man voorbij en legde goed terug op een speelster helaas tikte Madelon haar. Een strafschop die door Lekkerkerk goed werd ingeschoten 4-1 met nog een halfuur te spelen.
Gelukkig werd het vanaf de aftrap meteen 4-2 door Lindsey en een ware stormloop volgde maar makkelijke kansen waren niet aan ons besteed. Het was Deborah die uit een corner de 4-3 maakte. Een paar minuten later was het weer uit een corner Sarah die met een soort halve omhaal de 4-4 maakte. We hadden nog een kwartier dus wilden we meer eerst was het Amber die op de doellijn overschoot.
Gelukkig kon Ramona vrijgespeeld worden die de 4-5 maakte. Daarna was het de beurt aan Lindsey die eindstand bepaalde op 4-7 door 2x te scoren.

Kortom slechte wedstrijd gespeeld maar wel mentale weerbaarheid getoond. Met een tweede plaats kunnen we trots zij op de eerste seizoenshelft en kunnen we genieten van de winterstop. We wensen iedereen fijne feestdagen en zien jullie graag na de winterstop weer langs de lijn.