DUNO Vrouwen 1 op wilskracht langs Baardwijk

30 november 2016 0:00

Vandaag een zes punten wedstrijd in de strijd om degradatie tegen concurrent Baardwijk de Waalwijkse ploeg stond twee punten voor en bij een nederlaag zouden we verder achterop raken op de veilige plekken. We begonnen vandaag met Wendy Plugge, Kristel Oolbekkink, Marscha de Bruin, Amber Neecke, Danilla Amatawood, Debbie Dam, Anouk vd Heuvel, Lindsey Dripal, Ramona Lukassen, Sarah Leidelmeijer en Denise Brugman.

We begonnen slecht want de klok stond nog geen seconde op 1 minuut en het was al 0-1. De linksbuiten kon zo doorlopen en en een voorzet geven en de spits kon vrij binnen schieten. Daarna ging de wedstrijd op en neer in de tiende minuut kwam een voorzet van links en de verdedigster kreeg de bal ongelukkig op haar hand. De scheidsrechter gaf een strafschop Lindsey wist er wel raad mee en zo was het gelijk: 1-1. De wedstrijd bleef op en neer gaan en we leken te gaan rusten met 1-1, maar een vrije trap werd slecht verwerkt en zo kon een speelster van Baardwijk de bal in de 41e minuut in de linker hoek schieten 1-2. Een enorme domper zo vlak voor rust, maar in de 43 e minuut werd een diepe bal gegeven. De bal ging over de verdedigster heen en Ramona kon maar een ding doen: de bal in een keer op haar slof nemen en zo verdween de bal in een keer mooi in de kruising 2-2. Zo konden we toch met een gelijke stand rusten.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld en in de 65e minuut kregen we een corner de keepster taste mis en Kristel Oolbekkink kon zo binnen schieten 3-2. Het was nog niet gedaan zo schoot Baardwijk ook nog op de lat. Toch werd het in de 75e minuut 3-3 uit een corner kwam de bal op de lat en via het achterhoofd van Ramona in eigen goal. De wedstrijd kon nu alle kanten op gaan want Baardwijk probeerde nu voor de winst te gaan. Gelukkig viel de bal in de 87e minuut uit een corner goed de bal bleef een beetje hangen en Lindsey kon de bal koppend het laatste zetje geven 4-3. Het was nog niet gedaan de rechtsbuiten speelde de verdediging uit en kon schieten. Marscha kon de bal gelukkig wegschieten, maar raakte daarbij ook Wendy het spel ging verder. Wendy bleef liggen gelukkig had de scheidsrechter het op tijd door. Met nog een minuut te gaan konden we gelukkig de bal ver weg houden. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en konden we de overwinning vieren.

We lieten zien dat we wilden winnen en wonnen het ook op fysiek. Gelijkspel gaf misschien meer de verhouding weer, maar gelukkig was het geluk nu aan onze zijde. Deze zondag moeten we tegen de koploper Sep, maar als we net zo als vandaag spelen maken we zeker kans.