Paal en lat zitten succes DUNO vrouwen 1 in de weg

22 februari 2017 0:00

Vandaag tegen een van de vier titelkandidaten, namelijk HRC'14. Uit verloren we nipt dus we waren vol vertrouwen. We begonnen vandaag met Wendy Plugge, Kristel Oolbekkink, Amber de Koning, Danilla Amatawood, Debbie Dam, Anouk vd Heuvel, Amal Allali, Ramona Lukassen, Sarah Leidelmeijer, Madelon Bangert en Deborah Bron.

We begonnen sterk en zetten HRC '14 onder druk en kregen wat kansen maar helaas gingen we daar niet goed mee om. Zo lieten we de goede spits haar gang gaan en creëerde ze haar kans en dat was meteen raak 0-1. We lieten ons koppie niet hangen en kregen een vrije trap. Deborah haar vrije trap spatte uiteen op de lat. Ook HRC kreeg wel kansen maar uit een corner was het weer Deborah die net over kopte. Verder kregen we nog wat kansen maar we gingen rusten met een 0-1 achterstand.

De tweede helft het zelfde beeld, zo slalomde Amal door de verdediging maar net toen ze wilde schieten werd de bal weg getikt. Ook was het Deborah die opnieuw de paal raakte. Zoals zo vaak in het voetbal was het HRC die een kans kreeg en weer was het de spits die raak schoot 0-2. Met nog een half uur te spelen op de klok geloofden we er nog in. In de 75e minuut ging Debbie er vandoor en werd ze neergelegd in het strafschopgebied. Anouk verzilverde de toegekende penalty 1-2.

Kort er na kwam Anouk alleen voor de keepster, heel DUNO veerde op alleen spatte haar lob uiteen op de lat. Helaas was bij een uitbraak HRC weer gevaarlijk en uit de corner kopten ze raak 1-3. De wedstrijd leek gespeeld maar weer kregen we een strafschop, die Anouk verzilverde 2-3. We hadden nog tijd, maar HRC verdedigde met kunst en vliegwerk. Tocht kreeg DUNO nog een goede kans bij een uitbraak. Debbie ging er vandoor en Ramona liep mee, helaas schoot Debbie zelf in plaats van af te leggen op Ramona. Na 3 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af. We kregen veel complimenten over ons spel, maar liever hadden we de punten gehad. Maar als we zo blijven voetballen moet het goed gaan komen. Zondag 5 maart spelen we om 15.30 uur uit tegen Antibarbari, de andere titelkandidaat. En er is op DUNO de clinic van de ADO vrouwen, aanvang 13.00 uur.