Jonge goden strijden tegen DUNO's schoon

6 februari 2013 0:00

Annebeth van de Velde

Vriendschappelijke wedstrijd DUNO VR1 - DUNO B2 1-4 (0-3) Zondag 3 februari 2013 - scheidsrechter Ramsay van Rhijn
"Schade dames beperkt door 'Man' of the Match Daisy"
Het vrouwelijk schoon van DUNO stond zondag 3 februari tegenover de gespierde spijkers van de B2. Dit resulteerde in een eerste helft waarin de B2 het voortouw nam. De openingstreffer werd gemaakt door de B2 uit een corner. De dames waren zienderogen onder de indruk van het geraffineerde spel van de B2 en bleven de eerste helft tam. In de tweede helft kwamen de DUNO-vrouwen uit hun schulp maar de jongens domineerden tot op de laatste minuut. De schade bleef voor de dames beperkt door de glansrol van de keepster Daisy van Doorn die werd verkozen tot 'Man' of the Match.

'De B2', zo meldde de trainer Wim van Nimwegen, 'speelde zoals ze gewend is, maar dan iets rustiger in de duels.' De vier leenspelers brachten volgens Wim wel meer rust en kracht in het elftal. De verdediging van de B2 stond als een huis en daar is dan vrijwel niet door te komen, zo bleek ook weer afgelopen zondag. Het middenveld was iets minder goed georganiseerd, wat de aanvoer naar de aanval soms wat lastig maakte. Wel had de B2 afgelopen zondag een echte afmaker!

Het vrouwenteam had op hun beurt de handen vol aan deze gehaaide jeugdspelers. Ze hadden moeite om uberhaupt uit de verdediging te komen. Het vrouwenvoetbal is, zo blijkt dan, toch iets vriendelijker en waar de gebruikelijke tegenstander van onze meiden ruimte duldt na balverlies, zet de B2 gelijk weer druk. Het vrouwenteam liet zich in de wedstrijd tegen de B2 te vaak intimideren, zo beaamde zowel Wim, leider van B2, Jeffrey, damestrainer en Ramsay, damesleider: 'onze meiden toonden dit weekend te weinig voetbal.' Waar Jeffrey nog heel opportunistisch van Italiaans verdedigend voetbal sprak, noemde Wim: 'de dames ontbrak het aan opbouw en voetbalden veelal naar het credo: "liever een bal uit, dan een bal naar je eigen verdediging".'

Ondanks het feit dat de teams echt niet aan elkaar gewaagd waren voetballend gezien, was de sfeer goed. Wim: De B2 was gebrand op winnen, maar niet ten koste van alles.' Zo zie je maar weer dat DUNO-leden de sportiviteit hoog in het vaandel hebben. De doelpuntenmakers waren Kai (2x), Tidde en Nando bij de B2 en aan de andere kant Monique, die er wedstrijd of geen wedstrijd, altijd wel een in weet te priemen voor de Vrouwen.

Of er nog een revanche komt, zal de toekomst leren. De vrouwen hebben flink wat nieuwe speelsters, misten afgelopen zondag veel dames en zullen later in het seizoen met een sterkere ploeg staan. Bij de B2 mogen we ook versterking verwachten in de komende periode. We wensen in ieder geval beide teams een goede tweede helft van de competitie.
De B2 gaat zich nu eerst richten op een dubbele ontmoeting met Oude Maas, in de hoop de laatste plaats in de competitie over te doen aan een ander. En het vrouwenteam heeft ook nog wat punten nodig om zeker te zijn. Lugdunum uit (17 feb) gaat om een plek.