Dames winnen eerste competitie wedstrijd met 4-3 van VUC

4 september 2011 0:00

Annebeth van de Velde

De dames werden zondag 4 september wakker met een verheugd gevoel: ze mochten weer aantreden in de competitie. Het was een korte rit want de eerste tegenstander die de dames ontmoetten was VUC: een kwartiertje rijden. Om twee uur trapten we af en de eerste helft kwamen we slecht op gang. De tegenstander bleef op onze helft en het was dat Daisy en Sarah hun werk goed deden dat we de 0 konden houden.

Toen kwamen we op, het middenveld ging meespelen, maar blijven combineren lukte niet, met een lange bal moest onze spits Monique bereikt worden, Monique wist de tegenpartij van zich af te schudden en schoot met links, langs de keeper in hun goal. 0-1.

Naast de spaarzame driehoekjes lieten wij armoedig voetbal zien. Gelukkig kwam er voordat we de rust in gingen nog een mooi DUNO-goal: Amanda passte de bal naar Simone. Simone passeerde langs het lijntje de linkshalf- en back van de tegenstander. Liep door tot de achterlijn, werd daar belaagd door de laatste vrouw van VUC. Simoon wist deze ook met een schijnbeweging van zich af te schudden en gaf toen heel mooi voor, een bal waar Monique goed op in kon lopen. Monique sprong in de loop, stak haar hoofd uit haar nek en kopte de bal piccobello in de netten. 0-2.

In de rust kregen we lekkere Jaffa-cakes en werden we pittig toegesproken door Jeffrey.

Jitske en Lena kwamen de tweede helft erin en er werd meer gecombineerd. Simone die zich in de eerste helft al had waargemaakt liet zich in de tweede helft meerdere keren op perfecte wijze zien. Begin tweede helft was ze zeer gevaarlijk toen ze een bal vanuit de lucht zeer mooi op goal schoot, helaas waren de reflexen van de keepster van VUC zeer goed en werd de bal weggetikt. Later zouden die reflexen flink op de proef gesteld worden, maar eerst was VUC aan zet. Na een aanval volgde een schot op goal, eentje die Daisy prima wegwerkte, toen ging er een tegenstandster door haar enkel waardoor DUNO het spel liet liggen maar in plaats van de bal uit te schieten, schoot de tegenstander terwijl het meisje op de grond lag de bal in ons goal. Het meisje werd van het veld gedragen en de stand was 1-2.

Toen maakte Maureen twee prachtgoals; de 1-3 en de 1-4. Maar VUC liep onze achterhoede voorbij en maakte 4-2. Het werd nog heel spannend toen VUC uit weer een lange bal 4-3 maakte. DUNO wilde deze overwinning koste wat kost noteren dus perste alles eruit wat er in zat, maar scoren deden we niet meer en ternauwernood wisten we de winst te behouden. De meeste kansen waren van DUNO maar de volgende keer willen de DUNO-Vrouwen meer aan voetballen toekomen.

Woensdag spelen we de bekerwedstrijd tegen GDA om 20:15 op DUNO en zondag spelen we de eerste competitie-thuiswedstrijd.