Dames knokken met tien man en een blauw oog

27 januari 2011 0:00

Annebeth van de Velde

Het duurde even voor het verslag er was.. de dames hadden na de roerige strijd van 23 januari ook wel effe nodig om weer op adem te komen. Maar dan nu toch.. het verhaal van de wedstrijd in Zoetermeer:

DWO - DUNO 3-1 (0-1)

Zondag 23 januari gingen alle remmen los bij de DUNO-Dames.
Een aantal dames moesten zij missen. Die waren op vakantie. Ze stonden dus met 10 man.

Ook was het de eerste wedstrijd zonder Moes Soyak maar met Jeffrey Thakoer aan het roer. Annemiek en Judy bliezen de dames vanaf de kant morele support in en Pieter was weer van de partij als grensrechter. Daisy stond, nauwelijks hersteld van haar gekneusde ribben, weer fier in de goal. Monique stond trefzeker in de spits en de acht overige dames vonden plaats tussen Monique en Daisy in.

De aftrap is voor ons en de eerste bal gaat naar Nancy. Nancy staat op rechtshalf en spurt langs het lijntje de Zoetermeerse helft over. Kort nadat zij nog de bal teruglegt op de 16 leiden we balverlies en benen we weer gezamenlijk naar achter. Iedereen heeft vandaag een dubbelrol, aanvallen en verdedigen! Direct na de aanval staan we weer op positie achterin. Gooien we alles dicht. Pogingen van DWO worden telkens de kop ingedrukt. Sarah kopt de bal, Amanda geeft de bal diep. Julita neemt de bal aan vlak over de middellijn, ze neemt de bal mee en legt bij strafschopgebied terug op Monique die zich aanbiedt en op goal schiet.

De bal verdwijnt in de handen van de keeper. Rebound komt vrijwel direct. Ze weten dat we met 10 man staan en ze aarzelen geen seconden met een tegenaanval. Voor ons dus rennen, rennen, rennen. Net te laat bij haar vrouwtje ziet AB haar vrouwtje de bal scherp inpassen richting ons eigen strafschopgebied,. Het is nu een makkie voor de Zoetermeerse spitsen die met zijn tweeen voorbij onze opgeschoven verdediging racen. Twee dames vrij. De aanvalster aan bal kan zelf schieten, ze kan ook passen.Ze staat er goed voor, hoogte penaltystip. Ze heeft tijd om uit te halen en dit doet ze! BOEM!! Nagenoeg onhoudbaar maar Daisy heeft 'm lekker...B A M ! ! !

Wij pakken die wedstrijd! Psychologisch werkt dit goed door, het is uit met de aanvallen van DWO. We verdedigen heel precies en werken zo hard dat we niet tonen met een man minder te staan. Ze staan eerder dubbel gedekt dan vrij!! En daar komen de kansen... voor DUNO! Op het middenveld wordt heel hard gewerkt. Elke keer als Sarah of Marisca de bal naar voren knallen, Mies of Dig de bal langs zij spelen, weten de middenvelders langs de achterhoede te knallen van DWO. Enzo blijven we in balbezit, werken we de bal naar voren, oefenen we druk uit, blijven we ons aanbieden zodat kans na kans ontstaat. AB voor de rechterpaal tikt 'm er bijna in. Amanda vanuit de lucht schiet mooi vanuit de draai op de goal af. Redding van de keeper. Monique speelt af en schiet op de keeper. De keeper denkt weer een mooie tegenaanval in te zetten. Maar Sarah vangt die bal op en speelt de bal in een keer over alle speelsters heen. Monqie loopt strijdlustig op de bal en haar schot wordt verhinderd maar ze bijt zich vast..speelt in de linkerhoek een vrouwtje voorbij en terwijl de keeper al naar haar doorpeest speelt zij hem soepel met rechts in het rechterzijnet. We staan 0-1 voor!!! De extase golft door het team.

De tegenpartij voelt het ook en wordt driftig. Medogenloos lossen ze kanonschoten de 16 en en medogenloos springen wij ervoor. Voor Marisca loopt dit niet goed af.

Ze krijgt een bal recht in haar oog die direct flink opzwelt en kleurt. Ze moet even naar de kant! De laatste tien minuten van de eerste helft staan we dus zelfs met negen tegen elf. Zo secuur als we spelen overleven we de eerste helft volledig en gaan we met een euforisch gevoel de kleedkamer in.

In de tweede helft spelen we nog steeds goed maar achteraf gezien heeft het overwinningsgevoel van de eerste helft ons genekt. In de tweede helft staan we met elf maar we zijn nonchalanter en spelen slordig,. We spelen wel samen maar laten een enkele keer een vrouwtje weer lopen. DWO straft direct af. Tot drie keer toe. De eindstand wordt daarmee 3-1. Ondanks de fantastische DUNO strijd pakt Zoetermeer de winst.