Dubbel verlies tegen Floreant voor de DUNO vrouwen

11 november 2013 0:00

DUNO vrouwen 1 - Floreant 1-3

Op zondag 10 november speelden we de topper thuis tegen Floreant: we moesten wat rechtzetten na de nederlaag van vorige week. We begonnen vandaag met Daisy van Doorn, Shirey Willemsen, Sandra Heijting, Michelle Gielbert, Isabelle van Veen, Monique Brandt Claire, van Dijk, Saskia Meere, Sarah Leidelmeijer, Nancy van der Meer en Madelon Bangert. De ploeg begon scherp maar de eerste kans na 3 minuten was voor Floreant: een goede voorzet kwam van rechts, maar gelukkig raakte de spits de bal verkeerd.
Floreant was een ploeg die goed druk zette en kort en scherp verdedigde en vaak kleine overtredingen maakte, maar zeker niet als schopploeg bestempeld kon worden.

Zo was Claire haar tegenstander steeds de baas en kon ze alleen afgestopt worden door een kleine overtreding. Kansen kregen we ook via Monique. Maar de mooiste kans was via Nancy die uit een corner via haar knie de bal naar de kruising stuurde; helaas werd de bal van de lijn gekopt. Toch was het in de 40e minuut raak er werd geschoten op goal, uit de rebound kon Sandra binnen tikken 1-0. Een minuut later was het helaas weer gelijk: Michelle wilde de bal achter laten maar de speelster van Floreant tikte de bal weg in een poging de bal weg te schieten raakte ze de speelster dus strafschop die werd feilloos ingeschoten, al zat Daisy in de goede hoek 1-1. De tweede helft zaten we niet meer zo in de wedstrijd en ging Floreant meer drukken en na een kwartier was het dan ook raak na niet goed meeverdedigen schoot de spits raak. We hadden zeker wel wat mogelijkheden maar het was allemaal net niet.
In de 80ste minuut was het lot beslecht: Floreant speelde het slecht uit nadat eerder Daisy nog een fantastische redding had, was het nu wel raak 1-3. Helaas was dat nog niet alles want in de laatste minuut gingen zowel Daisy als de spits voor de bal. Daisy had de bal maar werd vol geraakt op haar enkel met als gevolg dat ze niet meer verder kon.
Het zag er ernstig uit, maar hopelijk zien we Daisy snel weer terug op het veld. De nederlaag is over heen te komen, maar het verlies van Daisy is een behoorlijk aderlating. Kortom een dubbel en zuur verlies voor de ploeg.
Zondag spelen we uit tegen Lekkerkerk aanvang 12:00