DUNO vrouwen na strafschoppen tegen Westlandia door naar de volgende ronde beker

22 december 2014 0:00

DUNO vrouwen 1 - Westlandia vrouwen 2 (beker), zondag 21 december 2014
Vandaag moesten wij om de beker tegen Westlandia vr 2. We misten vandaag Ramona Whitley Kristel en Danielle. Westlandia kwam met een aantal speelsters van 1. We wisten dus dat het een lastige middag zou worden.
We begonnen vandaag met Claudia van Tol, Victorine Bangert, Fiona vd Berg, Amber Neecke, Julia Wainaina, Lindsey Dripal, Charley Zonneveld, Sarah Leidelmeijer Madelon Bangert, Emily Valks en Wendy Plugge.

In de wedstrijd begonnen we vrij sterk en hadden we wel veldoverwicht wel kwam Westlandia er ook wel uit dus het veldoverwicht was licht in ons voordeel.
Na 5 minuten brak Lindsey door op links en gaf een goede voorzet op Sarah helaas schoot ze te snel en ging de bal ruim naast.Ook was Westlandia gevaarlijk via de spits maar de verdediging of Claudia stonden dan paraat.

Na 20 minuten was het toch raak Lindsey gaf Sarah de bal die won drie keer een duel van de verdediger en kon ook de bal langs de keepster schieten 1-0.
Een goed steuntje in de rug want we hadden het niet makkelijk vooral de spits van hun was een ware plaag voor de verdediging. Vaak was het Claudia die ook redding kon brengen of schoot ze gelukkig net naast.

In de 40e minuut werd Lindsey vrijgespeeld en kon mooi via de binnenkant paal de 2-0 aantekenen. Westlandia bleef drukken, maar gelukkig konden we rusten met een 2-0 voorsprong.

De tweede helft ging Westlandia nog meer drukken en 5 minuten was het raak 2-1. Westlandia werd steeds gevaarlijker en het was aan de werklust te danken dat het nog geen 2-2 werd.We hadden wel wat kansen, maar helaas werd die niet benut.

In de 68e minuut kon de spits doorlopen,ze stond net niet buitenspel ze omspeelde Claudia en maakte de 2-2.
Wij kregen nog een vrije trap die Lindsey richting de kruising schoot helaas kon de keepster uit de hoek tikken.

Weer was het spits die er vandoor kon en probeerde Claudia te omspelen, maar gelukkig kon Claudia de bal van haar schoen plukken.
In de laatste minuut konden we nog de winst pakken Lindsey kon de keepster omspelen, maar raakte de bal verkeerd om de 3-2 binnen te tikken.

Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en gingen we op voor de penalty´s.

Duno winnaars en naar 4e ronde.

Kortom een spannende wedstrijd die als een team door het vuur is gesleept ook al was het af en toe lastig we bleven strijden voor elke meter en de wil om te winnen straalden we uit.
Het blijkt maar weer wat een veerkracht de DUNO vrouwen heeft want ook al misten we 3 belangrijke speelsters bleven we er in geloven en ging het voetballen niet altijd goed knokten we er voor.
Ook al is het een teamprestatie is Claudia lady of the match want met belangrijke reddingen hield ze ons op de been en schoot ze zelf de beslissende penalty binnen

Kortom we kunnen nu genieten van een welverdiende winterstop

Verder wil ik de supporters bedanken voor hun steun want zonder hun zou het een stuk moeilijker zijn.

Verder willen wij een ieder fijne dagen wensen en een gezond liefdevol en gelukkig nieuw jaar wensen

Eerst volgendewedstrijd voor vrouwen 1 is 10 januari om 17:00 uit bij Loenermark
1e competitieronde na de winterstop is 18 januari bij Antibarbari om 14:45
Vrouwen 2 speelt dan uit bij Delfia om 11:00