Vrouwen DUNO 1 voor 3e keer ruim langs GDA

28 januari 2015 0:00

GDA 1 - DUNO vrouwen 1 0-6, zondag 25 januari 2015
Vandaag de derby tegen GDA. We misten Kristel, Danielle en Julia wegens blessures. Daar tegenover stond dat Ashley weer plaatsnam op de bank. We begonnen met Claudia van Tol, Victorine Bangert, Fiona vd Berg, Amber Neecke, Lindsey Dripal, Ramona Lukassen, Sharon vd Gaag, Charley Zonneveld, Sarah Leidelmeijer, Madelon Bangert en Wendy Plugge.

Eerst was het even aftasten, maar al gauw namen wij wel de overhand. Dat leidde al wel tot wat kansjes, de grootste kans was voor Charley die in de rebound op de lat schoot. In een tegenaanval was GDA gevaarlijk, gelukkig miste de spits oog in oog met Claudia en schoot naast. Weer waren we dichtbij een goal, maar Lindsey raakte de paal.

Toch was het na 25 minuten eindelijk raak. Na een solo van Ramona werd ze neergelegd in het strafschopgebied: penalty. Lindsey schoot hem mooi in de hoek, 0-1. Weer was GDA dichtbij een doelpunt: een vrije trap werd op de lat geschoten. In de tegenaanval werd het 0-2. Lindsey draaide zich vrij en schoot in de kruising.

Het verzet was wel wat gebroken en we hadden kansen nog op 0-3, maar die mogelijkheden waren niet aan ons besteed.

Voortvarend

De tweede helft begonnen wij voortvarend. Na een mooie aanval maakte Ramona de 0-3. Een paar minuten later was het Lindsey die de 0-4 aantekende. Het werd echt eenrichtingsverkeer. Lindsey werd mooi vrijgespeeld en maakte de 0-5. Daarna maakte Ramona de 0-6. Er volgde nog een mooie aanval: Madelon gaf een pass op Lindsey, omdat Madelon meeliep legde ze terug op Madelon die mooi binnenschoot. Helaas werd zij afgevlagd voor buitenspel.

Verder werd de wedstrijd uitgespeeld en konden we met een mooie overwinning huiswaarts. Het was nog niet top, maar we speelden al veel beter dan vorige week. We zijn weer uitgelopen, dus het kampioenschap is weer een stukje dichterbij gekomen. Komend weekeinde zijn we vrij. De eerstvolgende wedstrijd is 8 februari uit bij Westlandia, aanvang 11.30 uur.