DUNO vrouwen: dijk van een wedstrijd, Lyra is soms wat slimmer

26 augustus 2015 0:00

Lyra dames - DUNO dames 3-1, dinsdag 25 augustus 2015 (beker)
Vandaag stond de 2e bekerwedstrijd op het programma tegen Lyra. We misten 6 speelsters, maar konden met 12 vrouwen vertrekken. We begonnen met Claudia van Tol, Victorine Bangert, Danielle Kroon, Sanne Nieuwenhuijzen, Wendy Plugge, Anouk vd Heuvel, Kristel Koppers, Lindsey Dripal, Ramona Lukassen, Sabrina Brederode en Sarah Leidelmeijer.

We begonnen vandaag goed en in het begin was het wel aftasten en kreeg Lyra wel de eerste kansen. Net toen we wat meer aan aanvallen toekwamen, sloeg Lyra hard toe. Nadat Lindsey te zacht op goal schoot uit een corner was het meteen raak in de tegenaanval 1-0. Vanaf de aftrap gingen we weer op zoek naar een goal en weer in de tegenstoot was het raak 2-0. Zo was het na 10 minuten ineens 2-0.

Nadat uit weer een goede aanval Lyra uit vermeend buitenspel de 3-0 maakte leek de wedstrijd gespeeld. Toch gaven we niet op en creeërden we wat kansen. De tweede helft gingen we er weer vol tegen aan en gingen we meer voetballen. Het was een waar voetbalgevecht met mooie duels, vooral Sarah vocht mooie duels uit met de spits die ze meestal won.Victorine, die net terug is van vakantie, speelde ook een dijk van een wedstrijd en zat overal tussen ook Wendy was een slot op de deur eigenlijk steeg iedereen boven zich zelf uit. Het was dan ook Anouk die de 3-1 maakte met nog een kwartier te spelen.

Daarna was het Kristel die rakelings langs de kruising schoot en via de kluts ging de bal via Anouk op de paal. Ook kreeg Lyra wel kansen, maar dan stond vaak Claudia paraat. Kortom het was een mooie voetbalpot waarin Lyra soms wat slimmer was. Denk dat Lyra daarmee wel een terechte winnaar is, maar DUNO zeker met opgeheven hoofd het veld heeft kunnen verlaten.

Zondag om 13.00 uur de thuiswedstrijd tegen SEP.