DUNO Vrouwen 1 incasseert nederlaag met perspectief

26 september 2017 0:00

SEP Vrouwen 1 - DUNO Vrouwen 1 4-2 (1-1), 24 september 2017
Vandaag de eerste competitiewedstrijd tegen de nummer 2 van vorig seizoen: SEP. We waren heel benieuwd hoe het dankzij de goede voorbereiding nu zou gaan. We begonnen met Kim Lugtenburg, Debby Dam, Anouk van de Heuvel, Marjolein Verhoek, Amal Allali, Ramona Lukassen, Esther Verhoek, Sanne Koijen, Sabrina Brederode, Sarah Leidelmeijer en Denise Brugman.

Het begon aan beide kanten wat rommelig en je kon merken dat er wat spanning was. Helaas ging het na vijf minuten volledig mis toen Esther zich verstapte en met op het oog een zware knieblessure het veld afging .De wedstrijd ging door en SEP had iets meer kansen. Toen Madelon verkeerd terugspeelde, leek het mis te gaan, maar gelukkig kon Sarah redding brengen op de lijn.

Toch werd er gescoord toen de klok 45 minuten aangaf: Debby werd neergelegd en Anouk schoot de vrije trap schitterend in de kruising. 0-1. Helaas konden we het niet vast houden en werd er uit een corner de 1-1 binnen gekopt.

De tweede helft het zelfde begin. Helaas konden we de bal na een kwartier niet weg krijgen en werd de spits vrij gespeeld en werd het 2-1 voor de thuisploeg. Daarna werd SEP wel beter en werd het ng 3-1. Vlak voor tijd werd het nog 4-1 uit een strafschop na een overtreding van Sabrina buiten het strafschopgebied maar de scheidsrechter legde de bal op de stip. Toch was het slotakkoord voor DUNO: uit weer een vrije trap schoot Anouk mooi binnen 4-2.

Kortom goed weerstand geboden alleen moeten we voorin soms sneller beslissen zodat wij effectiever kunnen zijn. Toch biedt deze wedstrijd weer perspectief. Hopelijk valt de blessure van Esther mee en zien we haar snel weer op het veld.

Zondag Olympia thuis, aanvang 14:00 De bal wordt gesponsord door de Trainers Voetbalschool DUNO.