Dames overtuigen met 5-2 zege op VELO

14 maart 2010 0:00

Zondag 14 maart Velo DA1 - DUNO DA1 2-5 (2-2)

De DUNO-dames waren 14 maart succesvol tegen Velo.

Maureen, altijd sterk in openen, scoort na zes minuten de 1-0. Vanaf rechts krijgt zij de bal, ze speelt links van het strafschopgebied met gemak een man voorbij en schiet de bal vanaf de achterlijn over de keeper het rechternet in. Velo pakt door en scoort uiteindelijk uit de rebound na een pass op de lat de gelijkmaker. Het blijft lang 1-1, maar dan breekt onze spits Nancy door, ze wordt flink aangepakt door de verdediging van Velo die met hangen en duwen Nancy uit het strafschopgebied proberen te drijven waar ze pingelend in was gedrongen, maar Nancy pakt de centimeters die ze heeft om de bal een flinke tik te geven, en deze rolt perfect binnen. Velo is sterk in het laatste deel van de eerste helft. Simone haar vrouwtje is in topvorm, struint de hele grasmat af hunkerend naar een schot op goal, maar Simone op rechtsback, ook een goede loper blijft kort op haar Jack Russel en sluit voor die meid elke kans uit. De andere aanvallers bijten flink door en als de bal dan niet snel genoeg wordt weggewerkt tikken ze de tweede gelijkmaker binnen.

Dames 019sIn de eerste helft komt Velo nog met antwoorden, in de tweede helft legt Mootje ze het zwijgen op met alweer haar derde hattrick dit seizoen. De eerste is op aangeven van Julita, 2-3. De tweede verdwijnt onder de lat en is volledig toe te schrijven aan de voetbalvoetjes van Mo zelf, ze drijft op langs de lijn, dolt de twee vrouwtjes die op haar afvliegen bij randje strafschopgebied en blaast vervolgens de bal erin. 2-4. De laatste goal van Mo is uit een aanval met Michelle, samen drijven ze op en als Mo de bal heeft schiet ze 'm langs de keep. Hoewel Mo vandaag de eervolle vermelding verdient was het pak slaag van de tweede helft natuurlijk een verdienste van het hele team. Achterin werd de deur dichtgegooid door harde werkers Stef en Sarah. In de voorhoede zagen we vandaag vooral veel juweeltjes van Julita, Maureen en Nancy die elkaar opzochten en veel kansen creëerden.

En er was vandaag nog een overwinning bij de DUNO-Dames: Marja liep vandaag in 1:04 van de stad naar Scheveningen en weer terug. Marja maakt hiermee haar (en onze) verwachtingen waar, al heb ik begrepen uit betrouwbare bron dat als ze hier en daar wat schouderduwtjes had uitgedeeld op het drukke parcours ze nog eerder over de finish had kunnen komen.Vandaag waren er veel toeschouwers meegekomen: de heren van de Zondag, en veel familie en vrienden. Onze vlagger vandaag was Nick: het was super, bedankt! Onze vaste grensrechter Pieter liep vandaag de halve marathon met zijn schoonvader in 2 min 1.