Dames-koploper pikt kampioenschap op 17 april

24 april 2011 0:00

Annebeth van de Velde

17 april
DEH Musschen - DUNO-Vrouwen 2-1 (1-1)

Na een kwartiertje wachten op de scheidsrechter ging de tijd lopen, ging de wedstrijd van start.

De wedstrijd begon mak aan groen zwarte kant. De dames van DEH konden er gewoon doorheen tikken en DUNO keek toe waar de bal heen ging, stond zelf praktisch stil. Julita en Nancy ruimde de boel op achterin en Amanda zette de aanvallen voor DUNO in maar profiteren van deze mooie ballen deed DUNO niet.. nee ho , maar...! Als team kwamen we niet op gang.

DEH scoorde en dit was voor DUNO het startsignaal om te gaan ballen. Simone brak mooi door de verdediging van DEH mee en poeierde een bal snoeihard op de lat net boven de kruising. Andere aanvallen verdwenen ook langs de goal over de achterlijn. We kregen een corner. Judy gaf haarfijn voor en Julita schoot 'm vlijmscherp in de goal.

DEH werd onrustig maar hield het spel netjes. Beide teams creeerden kansen maar de ruststand bleef 1-1.

Na de rust was de sfeer totaal omgekeerd. We zagen een elleboog en een 23-tal verhitte kopjes die maar een doel voor ogen hadden: de winst. Voor DUNO om nog mee te dingen voor de derde positie. DEH kon kampioen worden bij winst.

De kansen waren in de tweede helft voor DUNO. Met moeite kon DEH de ballen eruit houden. Maar toen DEH tien minuten voor tijd scoorde floot de scheidsrechter af en waren de kansen, tien minuten voor het eind van de wedstrijd, verkeken.