DUNO Dames strijden om eer in bekerduel

20 september 2009 0:00

20 sept DUNO - UVS 5-0 (2-0)
Amanda en Simone genomineerd voor eervolle vermelding: mooiste goal tot de winterstop
De vrouwen van DUNO hebben zondag de winst gepakt. In de 17e minuut bracht Monique ons op voorsprong, Amanda knalde kort daarna de bal op verpletterende wijze in de netten. In de rust spoorde Amanda ons aan druk te blijven uitoefenen en veel schoten op het doel te lossen. Julita was de eerste die in de tweede helft scoorde, Simone maakte later vanuit een corner een fraaie treffer en uiteindelijk maakte DUNO de 5-0!
Het was een warme nazomerdag, al na het inlopen hapten we naar adem, maar na het fluitsignaal vergaten we de hitte en begonnen we met 90 minuten bikkelen. We zochten elkaar op, bouwden veel op over rechts waarin we veel combinatievoetbal zagen van Marisca, Simone en Julita, die de rechterlijn beheerden. Amanda gooide het spel steeds open en bracht ballen naar links waar Nancy en Annebeth de verdediging afmatten en het de keeper knap lastig maakten. Het eerste doelpunt loerde om de hoek maar viel niet. Toen kwam na tien minuten de tegenpartij eindelijk wat vertellen. De bal werd diep gespeeld en de rechtshalf spurtte naar het goal.
Onze linkshalf was gelukkig sneller en pikte de bal op, uitverdedigen deed Annebeth echter niet handig, ze bracht de bal voor de goal langs waardoor haar mannetje de kans schoon zag en een schot loste richting goal. Met een prachtige reflex bokste Daisy de bal weg UVS ging nog voor de rebound maar werd genadeloos afgestraft door Jayne. UVS hebben we toen met een enkele onnoemenswaardige uitzondering daargelaten tot de rust niet meer op onze helft toegelaten. Het was duidelijk dat we sterker waren maar winnen is nog altijd een tweede. De goal moest nu wel vallen. Monique stond tussen vlag en goal en schoot de bal in een gecontroleerd boogje achter de keeper langs. Een hele opluchting na al die gemiste kansen! UVS probeerde zich nog te verzetten maar onze inzet was te uitputtend voor ze. We bleven druk uitoefenen, en corners pikken. Zo ook weer van rechts, UVS werkte hem gehaast weg over de achterlijn: nog een corner voor ons, eentje die UVS nog onverstandiger wegwerkte: de bal belandde namelijk bij Amanda die een paar stappen zette vanaf de middellijn en een schot loste die overal dwars doorheen kliefde. 2-0 fantastisch.
In de rust sprak Amanda ons toe. Het spel kon nog alle kanten opgaan tenzij we allemaal onze volledige inzet bleven geven. En zo begonnen we de tweede helft meteen goed. In 4 seconden leidde UVS balverlies en startten we met schoten op goal. Het was mooi om te zien hoe we zeker in het begin van de tweede helft allemaal keihard aan het werk waren, elkaar ondersteunden, voor elkaar kansen creëerden. Stef speelde na een jaar keepen weer in het veld en toonde dat ze ook daar als een pitbull zich in de strijd werpt, na elk gewonnen duel bood iemand anders zich aan en zo werkte we van aanval naar aanval. Op een gegeven moment kreeg Julita de bal op de 16 meterlijn. Ze liet de tegenpartij nog even billenknijpen maar schoot toen onherroepelijk de bal hoog in de linkerhoek. De tegenpartij begon het op te geven maar schreeuwden bij elke corner die ze tegenkregen dat 'no matter what it takes' de bal uit het strafschopgebied moest 'al moeten er mensen aan geloven' haha voor Simone niet echt een bedreiging. Marisca nam de corner en Simone schopte de bal vanaf rechts uit de lucht in één rake knal tegen binnenkant paal, onhoudbaar: 4-0. In de slotfase pikten we nog een laatste goaltje mee. DUNO zegevierde met 5 tegen 0.
Het was weer een typische DUNO middag met alweer meer toeschouwers langs de lijn, volgende week spelen we de eerste competitiewedstrijd met de overwinning van 20 sept. nog vers in het geheugen. We zagen Michelle een paar lekker kopballen op de keeper afvuren.... ongetwijfeld worden dat ook één dezer weken goals om niet te missen. Annebeth