VERSLAG: Zo kwamen vrouwen DUNO in kwartfinale KNVB-beker

16 april 2015 0:00

De vrouwen van DUNO 1 hebben de kwartfinale van de strijd om de KNVB-beker bereikt, te spelen op 28 april. Zo haalden onze vrouwen die ereplek:

VERSLAG: DUNO-vrouwen na overwinning op RKAVV vrouwen 2 door naar kwartfinale KNVB beker

Dinsdag 14 april stond de 1/8-finale op het programma. We begonnen met een tegenvaller door het afvallen van Kristel ook Ashley redde de wedstrijd niet. We begonnen vandaag met Claudia van Tol, Victorine Bangert, Amber Neecke, Wendy Plugge, Whitley Kassels, Lindsey Dripal, Ramona Lukassen, Julia Wainaina, Charley Zonneveld, Sarah leidelmeijer en Madelon Bangert.

RKAVV is een groep jonge meiden die er wel voor gingen, wij hadden moeite met het veld en speelden in een veel te laag tempo. We hadden wel een veldoverwicht, maar echte kansen - de betere kansen - had zelfs RKAVV. Na een verkeerde terugspeelbal schoot de spits gelukkig naast.

Na zo'n 30 minuten kregen we wat meer kansen via Lindsey, Sarah en Ramona. Nadat eerst Lindsey een grote kans niet kon verzilveren (ze omspeelde de keepster maar de bal werd van de lijn gehaald), was het wel raak. Lindsey werd diep gestuurd en schoot op doel. Via de speelster ging hij in de hoek 0-1. Een minuut later was het weer raak: Lindsey schoot tegen de verdedigster die de bal met hand beroerde. De penalty schoot ze mooi in de linkerhoek en zo konden we toch met een 2-0 stand de rust in.

Na rust was het vrijwel meteen raak, want uit een corner kon Ramona raakschieten en de stand op 0-3 brengen. Daarna waren er nog wel kansen via Charley, Ramona en Lindsey. Zo schoot Lindsey nog op de paal. Even leek het toch 0-4 te worden: Na een corner schoot ze de bal binnen maar helaas werd hij afgekeurd wegens duwen.

Kortom geen beste wedstrijd, maar het resultaat telt. Dus we kunnen ons 28 april opmaken voor de kwartfinale.

Zondag om de competitie thuis tegen RKDEO.