Dames overleven veldslag in Rotterdam

13 december 2009 0:00

DEHMusschen DA1 - DUNO Zondag DA1 uitslag 5 - 4
De voorgaande edities van deze wedstrijd gebeurde er altijd wel wat. Amanda ging een keer zonder een stukje tand terug naar Den Haag. Vorig jaar lag Monique in de clinch met een speelster en ook dit jaar ging het weer niet goed. In de eerste helft waren er al wat irritaties over en weer, maar in de tweede helft ging het helemaal mis. Misschien dat het allemaal niet zo ver zou komen als de scheidsrechter wat strenger zou optreden. Nu liet hij veel te veel toe en de overtredingen stapelden zich op. Maar ja genoeg gepraat over de negatieve aspecten van deze wedstrijd, nu maar even een korte samenvatting van de wedstrijd. Op een zeer koude zondagochtend traden we aan tegen DEH Musschen uit Rotterdam. Na een (te) korte warming-up ging onze gelegenheid aanvoerdster Daisy richting de middenstip voor de toss. Monique begon als vlagster. Door een blessure aan haar voet kon ze zelfs haar schoenen niet normaal aan, dus rennen zat er helemaal niet in. We begonnen zeer zwak aan de wedstrijd. We werden eigenlijk op alle vlakken overlopen. We waren veel te "lief" en lieten de tegenstander te makkelijk de bal aannemen en rondspelen. Het resultaat was dan ook dat we al snel met 2-0 achter kwamen. Zelf kregen we wel wat kansen, maar er zat steeds een voetje voor waardoor de bal in plaats van in het doel over de achterlijn rolde. Onze corners waren ook best wel gevaarlijk, maar helaas nog geen doelpunten. Wel begonnen we steeds meer in het spel te komen. Een van die goede aanvallen werd door Michelle afgerond met een mooi doelpunt. Maureen had de bal op het middenveld opgepikt en schoot de bal breed naar Amanda. Die kon vanaf de rechterkant de bal mooi voor krijgen. En Michelle stond precies op de goede plek. 2-1 dus een opsteker zou je denken. Maar nee heel snel hierna maakte DEH weer een doelpunt. We gingen met een 3-1 stand de rust in.
In de rust werden alle puntjes op de i gezet. Er kwamen een aantal veranderingen. Annebeth ging eruit. Zij had nog te veel last van de botsing van vorige week. Omdat Monique niet kon spelen werd besloten om haar te laten keepen en Daisy zou samen met Sarah de achterhoede vormen. Oh en AB ging vlaggen. Helaas kregen we al snel in de tweede helft weer een tegendoelpunt te verwerken, 4-1. Maar nog gaven we het niet op. Maureen had de bal aan de rechterkant probeerde zelf op het doel te schieten, maar de keepster stond in de weg. Gelukkig voor ons kon de keepster de bal niet onder controle krijgen en kreeg Maureen een tweede kans. Dit maal legde ze de bal rustig terug en ja hoor daar was Michelle weer, 4-2. Hierna sloeg de vlam in de pan rond de zestien van DEH. Ik wil er niet te veel woorden aan vuil maken. De belangrijkste wijziging na dit incident was dat Maureen eruit ging en Annebeth er weer in kwam. Gelukkig gingen we uiteindelijk gewoon weer verder met waarvoor we naar Rotterdam waren gekomen, voetballen dus! Na weer een mooie aanval nu over links kopte, ja kopte, Michelle de bal in het doel. Michelle's derde van de dag en de aansluitings treffer 4-3. Maar helaas zoals deze zondag zo vaak gebeurde, maakte DEH heel snel hierna weer een tegen treffer 5-3. Je zou denken nu is de pijp leeg bij de DUNO dames. Maar nee hoor we gingen gewoon weer vol goede moed in de aanval. En de beloning kwam door een mooi afstand schot van Julita, 5-4. Hierna hebben we het nog wel geprobeerd maar de gelijkmaker werd helaas niet gemaakt. Had verdiend geweest, maar ja voetbal is niet altijd eerlijk! Dames ik wil jullie feliciteren. De punten zijn dan wel in Rotterdam gebleven, maar na de diversen opstootjes zijn jullie toch blijven vechten voor een goed resultaat. De voorlopige cijfers voor dit seizoen zijn 10 gespeelde wedstrijden en 13 punten. We staan op dit moment in de middenmoot. En dat is zeker niet slecht. Nu een aantal weken even allemaal weer bijkomen van de eerste helft van dit seizoen. En dan woensdag 6 januari weer de eerste training. En 10 januari beginnen we aan de tweede helft van dit seizoen.