DUNO Dames zetten Zoetermeer buitenspel

7 februari 2010 0:00

DUNO - DWO uitslag 4 - 1 (2 - 1)
Na veel sneeuwpret en hardlooptraining staan de dames zondag 7 februari paraat voor een welverdiende overwinning. DUNO opent vrijwel direct de aanval met een straffe kopbal van Nancy die wordt weggebokst door de keeper van DWO. DWO komt terug en in een 1 op 1 situatie met Daisy mist DWO een kans. Daisy speelt op Jayne die op links staat, Jayne passt naar Julita die zich door een offensief op het middenveld worstelt. DUNO stuit op veel verzet van de dames uit Zoetermeer maar fysiek winnen we en de bal bereikt Marisca die na een enkelblessure weer even laat zien wat voetballen is. Vanuit het middenveld gooit ze het spel open met een dieptepass op Mies, Mies vangt 'm op bij de 16, speelt haar man uit en geeft de bal op Julita, Julita vuurt af op de keeper, de aanval eindigt met een knappe redding van de keeper maar als er ongeveer 10 minuten gespeeld zijn zien we Monique het halve veld overgaan met de bal, en nadat ze de laatste man voorbij is poeiert ze de bal langs de keeper de goal in. 1-0.
Het spel wordt weer spannend met een vrije trap voor DWO maar als Daisy op tijd uitkomt is er voor Zoetermeer niks meer te halen. Daisy krijgt de bal met een uittrap bij Michelle die het de middenvelders van Zoetermeer knap lastig maakt. Zoetermeer moet terugspelen en het spel verleggen. Via rechts breken ze door en zetten de aanval in. Ze azen op de gelijkmaker en lossen twee keer kort op elkaar snerpende afstandschoten. Voor onze Dais is het echter een peuleschil. We blijven op 1-0. DUNO tracht het spel dicht te gooien voor de dames van de tegenpartij, zodat ook de schoten uitblijven. De mandekking is nijpend voor Zoetermeer, ze maken zich er kwaad om, rennen en duwen nog even iets harder en dan schieten ze los. Twee aanvallers op links spelen onze verdediging uit, schieten vervolgens in de verste hoek waar onze keepster er niet meer bij kan. 1-1
Direct de counter van DUNO, Nancy sleept de bal over de rechterflank, tikje op Juul, steekpassje op Mo, Mo net te laat, keeper van Zoetermeer pakt de bal. Beide teams voeren de druk op. Als de bal weer in het doelgebied van Zoetermeer komt staat er een veld van vier verdedigers tussen Nancy en Mo en de doellijn. Nancy krijgt de bal, ze speelt de bal rustig langs de eerste twee verdedigers en schiet op goal. Een keiharde treffer maar door een dame uit Zoetermeer, die beter bij de marionettes kan om stokkies omhoog te houden dan op een voetbalveld een zuiver goal voor buitenspel te laten doorgaan, wordt deze goal afgekeurd.
DUNO proeft echter de overwinning en houdt de drive erin. Door mooi samenspel van Nancy en Michelle in de rechterhoek wordt de bal teruggelegd op Mo die met een mooie curve en een enorme rotvaart de bal onder de lat kegelt. 2-1. Even later ziet de Zoetermeerse keep Mo opnieuw op een goal afstormen en deze grijpt in met een soort van poging dwars door Monique heen te beuken. Amanda neemt de strafschop die DWO nog net van de doellijn weet te redden.
Na de rust bezit DUNO het spel volledig. Hoe scherp de aanvallen soms waren van Zoetermeer in de eerste helft zo sterk is de muur die elke verdediger van DUNO om een DWO-vrouw zet in de tweede helft. En we werken goed samen. Als DWO probeert iets op te bouwen tikt Sarah de bal weg van de man, staat Jayne ernaast om de bal weg te spelen, vangt Julita de bal op het middenveld op en kaatst Michelle de bal op Julita of Amanda die \'m doorspelen op Nancy en Monique voor een volgende kans. DWO probeert het op links maar daar staat Stef en Stef heeft allang de bewegingen van de tegenstander door. En de tegenstander komt er niet meer langs.
De vrouwen uit Zoetermeer zijn volledig uit hun spel en Monique benut dit om de tweede helft nog even lekker naar ze uit te halen. Een terugspeelbal van Zoetermeer op de keeper weet Mootje te onderscheppen waaruit de 3-1 valt en een kwartier voor het eind belandt de bal opnieuw vanaf Mootjes schoen in de touwen. 4-1.
Piet, Fred en Marionetta, dank voor de begeleiding van deze mooie wedstrijd. DUNO-Dames gefeliciteerd met de overwinning!!
En fans: tot volgende week! 14 feb. Haagse Dynamiek. 14:00 aftrap DUNO-Dames,