DUNO dames 1 geeft Scheveningen goed partij

30 september 2009 0:00

DUNO dames 1 - Scheveningen Meisjes aspiranten 1 (zeg maar de A1) 1-3 (0-1)
Op een sfeervol Haagsche Dynamiek hebben de DUNO dames woensdagavond geoefend tegen het sterke Schevenigen MA1 dat uitkomt in de hoofdklasse. Waar op de zondag nog wel eens moeite moet worden gedaan om de selectie rond te krijgen was dat op deze woensdagavond geen probleem. De selectie bestond uit maar liefst 16 dames. Deze luxe komt mede door de aanwas van wat nieuw fris talent. Al snel bleek dat het een zware avond zou worden. Het was duidelijk waarom Scheveningen in de hoofdklasse uitkomt. En goede veldbezetting en goed veldspel van Scheveningen noopte de dames om er gelijk volle bak in te gaan. Dit werd dan ook enthousiast gedaan en dit resulteerde in een zeer vermakelijk duel. De eerste 20 minuten waren de ploegen in evenwicht en werd er vooral strijd geleverd op het middenveld. Hierna kreeg Duno iets de overhand. Het was Michelle die voor de eerste keer de keeper van Scheveningen testte. Hierna was er nog een gevaarlijke vrije trap van Stef en een mooi geplaatst schot van Sara dat door de keeper ternauwernood onschadelijke gemaakt kon worden. Na dit offensief van Duno kwam Scheveningen er weer sterk uit. Daisy redden stijlvol op een afstandschot waardoor eenieder dacht met 0-0 de rust in te gaan. Op slag van rust bracht Scheveningen de bal echter weer het strafschopgebied in. Duno wist de bal niet weg te krijgen. Na een scrimmage was het Scheveningen dat de bal van dichtbij over de lijn wist te drukken; 0-1 en rust.
Na enkele omzettingen in de rust kwam DUNO sterk uit de startblokken en zetten Scheveninen direct onder druk. Wel was het oppassen voor de razendsnelle counters van Scheveningen. Uit een van de counters schoot Scheveningen op de paal. Hierna was het Duno. Een vrije trap van Corinne draaide vlak voor de goal langs. Duno bleef drukken zonder de verdiende gelijkmaker. Een oude voetbalwet luidt dan dat als de goal aan de ene kant niet valt, de bal er aan de andere kant ingaat. Dit was ook nu het geval. Een hoge voorzet waaide over Daisy naar de tweede paal waar de bal via een schouder van een verdediger ongelukkig in het doel verdween.
Nog was DUNO niet verslagen, uit een goed en snel genomen corner schoot Amanda op de paal. Hierna maakte een heel mooie Scheveningse aanval een eind aan alle DUNO illusies. Met een paar passes staken de Scheveningsen het hele veld over waarbij de bal steeds maar een of twee keer werd beroerd. 0-3 en einde wedstrijd? Corinne dacht hier anders over. Na een slim pasje van AB wist zij de dik verdiende eretreffer binnen te knallen. Eindstand een ietwat geflatteerde 1-3. Het publiek heeft een vermakelijke avond gehad, de DUNO dames zeer goed en georganiseerd gestreden voor wat ze waard zijn. Het is moeilijk om na zo'n collectief goede wedstrijd een vrouw van de wedstrijd aan te wijzen maar Yeliz debuteerde zeer sterk. Daar gaan de dames nog een boel plezier aan beleven.