Dames wachten tot in laatste minuut om de winst te verzilveren

29 maart 2010 0:00

DUNO-Dames - Hellevoetsluis uitslag 2 - 1 (1 - 0)
De DUNO-Dames hadden zondag 28 maart Hellevoetsluis op bezoek. DUNO zette direct de trend met een mooi actie van Julita: ze speelde de bal vanaf het hoekkie schuin 't strafschopgebied in. Amanda controleerde de bal met haar rechterknie en knalde de bal met haar linkerbeen de goal in. 1-0. Daarop trok DUNO een blik open aan kansen. Geen van de kansen werd benut maar de DUNO-Dames hadden wel voortdurend balbezit en waren veel op de helft van de tegenpartij. Maureen schoot twee keer net naast. Stef schoot 'm één keer van buiten de 16 hard maar rakelings over, ze schoot één uit een vrije trap in de handen van de keeper net als Amanda die de keeper de bal ook uit de lucht liet vissen. Simone kopte de bal over, Nancy liep twee keer stuk op de laatste man. Tegen de rust werd het spannend. Hellevoetsluis kwam met een mooie steekpass vanaf rechts, een prachtkans, de spits liep er kwijlend op af maar door een vlijmscherpe verdedigende actie van Sarah werd de 1-1 voorkomen en kon DUNO met een voorsprong de rust in.
In de tweede helft werd er op een heel ander ritme gevoetbald. De vaart was volledig uit het spel, alsof we met een dikke voorsprong in de benen zaten lieten we alles op zijn beloop. Na al die kansen van de eerste helft was dit een schrandere vertoning. We moesten vechten voor de kansen en zo keerden ook de kansen. Twee dames uit Hellevoetsluis hadden vrij spel tot op de 16 waar de spits kon uithalen, een schot kansloos voor elke keeper. Hij schampte de paal linksboven en ketste de goal in. Onhoudbaar. Amanda ging schuiven. Annebeth ging op linksback, Maureen op het middenveld, Jayne en Amanda gingen eruit. Michelle ging op linkshalf en Monique in de spits. De klad die er sinds de rust in zat bleef hinderlijk aanwezig. Het kwam dan ook als een zege toen Michelle in de laatste minuut een bal vanuit de lucht opving, in de loop meenam, twee noeste verdedigers van zich afschudde, de bal op een presenteerblaadje net buiten de 16, in de rechtervoet van Monique passte. Monique tikte 'm vervolgens soepel naar haar linkerbeen, de keeper kwam uit maar no problemo voor Monique die het stuk leer, met agressie, genadeloos rechts in de touwen schoot.