8 november 2009 0:00

Steve de Jong

DUNO-Dames 1 - KFC '71 Dames 2 uitslag 3 - 2
Wat een heerlijke Zondag was dat!
De dames stonden om twee uur met een frisse overwinningsmentaliteit op het veld. De tegenstander kwam uit Delft, was afgelopen week van de eerste naar de tweede plek gestoten en dat leek DUNO een mooie gelegenheid om ze een extra tikkie na te geven. Bijkomend hadden de DUNO-dames de heren net zien verliezen met 9-1 en zij hadden dus voldoende wil een berg werk te verzetten om de eer van de zondag hoog te houden.
De start begon goed. DUNO was direct fel en hield de dames van KFC buiten het strafschopgebied. Nancy forceerde een aanval en Monique liet de eerste bal richting keeper rollen. De keeper wist daar wel raad mee pakte de bal op en trapte 'm uit. DUNO's verdediging onderschepte de bal en Julita bouwde een nieuwe aanval op. Ze gaf een scherpe pass naar hoekje strafschopgebied waar Maureen 'm handig oppikte, het duel met een flinke verdediger aan ging, bal aan haar voet hield, en 'm secuur in de netten werkte. Nauwelijks een minuut gespeeld en DUNO stond voor.
DUNO was veel feller en ondanks de kracht van KFC, we kennen ze wel, het is een geduchte tegenstander, hielden we goed stand. De bal ging lekker rond want KFC gaf de wedstrijd niet uit handen en wij hielden aan onze voorsprong vast. We wierpen ons een voor een voor de bal en hielden de bal zo goed mogelijk bij de groen-zwarten. Toch waren er momenten dat wij veldspelers, tuurden over een symbolisch gapend gat heen waarachter we een doorgebroken speler op Daisy zagen afdenderen. Uiteraard redde Daisy ons telkens op meesterlijk wijze uit deze benarde situaties.
Voor de rust zagen we een verdediger en de keeper van KFC in paniek reageren op een van onze aanvallen, ze botsten tegen elkaar aan en raakten de controle kwijt. De bal kwam los, Maureen was er weer als de kippen bij, viste de bal op en scoorde meteen. Met 2-0 gingen we de rust in.
De tweede helft bracht behoorlijk wat spanning. KFC zag geen enkele reden om in deze wedstrijd punten weg te geven en ploeterde van aanval naar aanval. DUNO daarentegen was bereid alles in zijn werk te zetten om KFC puntloos te houden op zondag 8 november. Omdat het toch een behoorlijke uitputtingstrijd was die met de minuut harder werd gestreden lieten we na het grootste deel van de tweede helft een goaltje vallen. De Delftse meiden in het oranje laaide op, ze wilden meer. DUNO vocht, bood steeds net voldoende weerstand, kwam zelf ook met aanvallen. Maar echt gevaarlijk de keeper de ballen om de oren smijten was er voor ons helaas ook niet bij. In een troosteloos moment tien minuten voor het eind kwam een KFC'er los, ze stond twee meter van de goal en had alle ruimte en vrijheid om een bal aangespeeld te krijgen, rustig de tijd te nemen een hoek te kiezen en een doelpunt te maken, en zo gebeurde het ook. De leeuwinnen van DUNO die zo hard aan het winnen waren stonden gelijk en daarmee lag de winst weer volkomen te grabbel.
Maar toen rechten wij onze ruggen en schudden onze haren. Wij keken goed om ons heen en waren in mandekking onverbiddelijk. Balbezit bleef bij DUNO en Monique kreeg de bal. Monique die een goede wedstrijd speelde was nu ook weer uiterst subtiel in haar pass. De bal rolde richting 'de 16' van KFC en een verdediger leek 'm te gaan pakken maar Nancy liep in, pikte de bal, de verdediger zag geen kans meer en Nancy liep door. De keeper kwam op haar af maar Nancy had de bal, speelde de keeper uit en sloot af door een schitterende panna te doen bij de keeper, de bal schoot ze schuin in de goal waarmee de DUNO-dames triomfeerden met een 3-2 overwinning.