Dames, Daisy houdt schade beperkt

21 februari 2010 0:00

Hermes DVS DA1 - DUNO Dames DA 1 uitslag 4 - 1 (2 - 1)
Zondag 21 feb, de Duno-Dames zijn op bezoek in Schiedam. De eerste aanvallen zijn voor DUNO. Het duurt niet lang of Monique werkt zich door de verdedigende linie heen en keilt de bal gemakkelijk langs de keep van Schiedam. 0-1. DUNO laat de hele eerste helft mooi voetbal zien maar deze tactiek brengt ons weinig op het ploeterveld, waar de konijnen hun sporen achter lieten en de thuisdames met lange-afstandballenvoetbal meer succes boeken. In de rust staan we 2-1 achter.
De tweede helft is Hermes meer aan de bal, en laten we ze meer op onze helft toe. Het laatste half uur zien we eigenlijk vooral de ene prachtige redding van Daisy na de andere. Ze laat de Schiedammers er geen speld tussen krijgen. Het lijkt een mierennest voor de goal: de bal die steeds opnieuw door iemand wordt aangetikt, van richting verandert maar telkens voor de doellijn wordt afgeweerd door Daisy, uiteindelijk wordt er van een meter op de goal geschoten maar Daisy vangt de bal en poeiert 'm weg. Even later stormt de "topspits" van de tegenpartij op Daisy af en schiet van 6 meter afstand recht op de kruising af, maar alsof Daisy op een trampoline staat veert ze op en houdt ze de bal tegen. "Wat staat die meid lekker te keepen." geeft ook de tegenpartij toe. Uiteindelijk twee minuten voor het einde van de wedstrijd wordt er vanuit buitenspelsituatie op de goal geschoten. Daisy duikt maar komt in botsing en blijft op de grond liggen, de goal wordt toegewezen en het spel wordt stilgelegd. De scheidsrechter wil de wedstrijd beëindigen maar de thuisclub wil doorspelen. Daisy gaat geblesseerd het veld af. In de laatste twee minuten scoort Hermes nogmaals en zo eindigt het in 1-4.