Vrouwen verliezen in Zoetermeer

23 november 2009 0:00

Daan de Ligt

zondag 22 november 2009 DWO - DUNO 2-1 (2-0) Met een onwijs goed weertje stond voor DUNO-Dames om 12.00 u. een wedstrijd te wachten in Zoetermeer tegen DWO. Met veel blessureleed en zieke dames waren we maar met 11 dames dus konden we niet wisselen. Veel dames moesten op een andere positie spelen dan dat ze gewend waren. Was wel even lastig maar het kon even niet anders. Al gauw merkten we dat de dames van DWO goed aan het tikken waren en een aardig spelletje konden voetballen. De eerste 30 minuten van de eerste helft hebben we goed gevochten voor de bal, de tegenstander had wat kansjes gehad om te scoren maar iedereen heeft goed lopen verdedigen. Het laatste kwartiertje kon je merken dat de DUNO-Dames een beetje aan het inkakken waren. Niemand stond echt goed meer bij haar vrouwtje of we waren niet alert genoeg om die bal af te pakken. Zo kon DWO wat meer ruimte creeeren waardoor ze dus 2x wisten te scoren. Na een peptalk in de kleedkamer en Saba die ons heb weten te redden door de 2e helft mee te kunnen voetballen, konden we gelukkig toch wisselen. Ook al stonden we 2-0 achter we waren niet van plan om het zo makkelijk weg te geven en in de 2e helft was dat ook echt duidelijk te zien in ons spel. We waren wat vaster met de bal we lieten ons vrouwtje niet makkelijk voorbij gaan, we stonden gewoon goed op onze plek. We kwamen steeds vaker op de helft van de tegenstanders en wisten toch aardig wat goeie kansen te creëren. 1 van die kansen wisten we goed te benutten. Monique speelde zoals gewoonlijk wat vrouwtjes voorbij en gaf op een goed moment de bal voor aan Amanda die zo de bal over de keeper het goal inschoot. Zo stonden we toch 2-1 achter maar het maakte ons wel weer veel zekerder van onze zaak en we begonnen echt te vechten. We zorgde er in ieder geval voor dat er geen tegendoelpunten kwamen. Zo ging de bal toch over en weer, zodat het toch een leuk potje voetbal begon te worden. We wisten jammer genoeg niet de gelijkmaker te maken, maar ik kan wel zeggen dat wij de 2e helft de sterkere ploeg waren en dat we het echt zeker hadden verdiend. Volgende week zondag zijn we vrij dus dan kan iedereen weer even goed uitzieken of uitrusten van blessures zodat we de die week daarop weer lekker kunnen gaan bikkelen. Groetjes Daisy