Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

UIT DEN OUDEN DOOSCH: Kijkduin is de basis voor oogstjaren

UIT DEN OUDEN DOOSCH: Kijkduin is de basis voor oogstjaren

6 april 2021 7:00

GZ

Aan het begin van het seizoen 2006-2007 keken we verwachtingsvol uit naar wat zou gaan komen. De DUNO-selectie bivakkeerde toen in de voorbereiding - net als de hele vereniging - op ons tijdelijk onderkomen in Kijkduin, op de oude velden van SOA. Een periode waarop we geregeld liefdevol terugkijken, want die krakkemikkige kantine en die velden met bomen eromheen werden alom gewaardeerd.

We begonnen daar op Kijkduin met DUNO 1 toen in de derde klasse in wat zou eindigen als een fantastisch seizoen. Via de nacompetitie volgde promotie naar de tweede klasse. In de finale, op het veld van DSO, versloegen we overtuigend Be Fair en dat leidde tot een groot DUNO-feest. Met die promotie namen we afscheid van "Kijkduin" en namen we onze intrek op Haagsche Dynamiek, nieuw complex op vertrouwde DUNO-grond. We boerden er sportief goed: Op zaterdag 25 april 2009 bereikte DUNO een mijlpaal in de clubgeschiedenis. Zowel het 1e en 2e elftal werden kampioen en promoveerden op dezelfde dag naar de 1e- en Reserve 1e Klasse KNVB. Het was een mooie dag met vele honderden toeschouwers, een vliegtuigje met reclamestreep, spandoeken, vuurwerk en winst van DUNO 1 op Valken'68 (5-1) en DUNO 2 op Katwijk (3-0). Het werd echt zo'n dag die je je levenlang niet meer vergeet. 

DUNO geschiedenis
In het seizoen 2006/2007 werd DUNO onder leiding van trainer Jan Linkerhof glorieus winnaar van de nacompetitie door in de finale Be Fair te verslaan. Die winst betekende promotie naar de tweede klasse.

DUNO geschiedenisOp 25 april 2009 was er weer reden voor een feest. Door een 5-1 overwinning op Valken'68 werd DUNO onder leiding van trainer Jan Linkerhof kampioen van de 2e klasse en kwam het na 19 jaar weer terug in de op één na hoogste klasse.

20062007maat.jpg
En zo begon het op de eerste training van het seizoen 2006-2007...

 

 

Bron: Archief DUNO
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!