Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

JO 12-1 wint met grote cijfers van GSC ESDO

JO 12-1 wint met grote cijfers van GSC ESDO

HSV DUNO JO12-1

11 - 0

GSC ESDO JO12-1JM

Competitie

Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) B

Datum

2 oktober 2021 11:30

Scheidsrechter

N. Pronk

Accommodatie

Sportpark Haagsche Dynamiek
Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

Voetbalseizoen 2021/2022 is inmiddels alweer een aantal weken onderweg en dus tijd om ook vanuit de JO12-1 hier weer eens een update te geven hoe "onze" jongens het doen.

Na een aantal competitiewedstrijden, oefenwedstrijden en een thuistournooi kunnen we heel veel conclusies trekken, maar rode draad van de eerste weken is toch wel dat alles net even anders is. Sowieso spelen in competitieverband is alweer een tijdje geleden en we hebben wat wijzigingen in het team; Jason en Luca die al een seizoen op een heel veld hebben gespeeld en nu best even moeten wennen aan het spelen op een half veld. Akin kwam ons team versterken, maar besloot vorige week dat hij stopte met voetballen. Celena die helaas nog amper heeft kunnen spelen door een vervelende blessure. Sebas en Luca die wedstrijden moesten missen omdat ze in quarantaine zaten. Al die dingen vergen aanpassingsvermogen van onze jongens, want wie speelt er in de spits als Sebas er niet is, of wie staat er centraal achterin als Celena er niet bij is? 

Gelukkig beschikt de JO12-1 over allemaal multifunctionele spelers. Zet een willekeurige speler op een willekeurige positie en ze voeren de taken uit die bij die positie horen. Alleen blind je medespelers vinden en weten wat ze gaan doen is dan niet meer vanzelfsprekend. Helemaal niet met een paar nieuwe spelers in het team. De afgelopen weken hebben we dan ook wisselvallige wedstrijden gezien; mooie individuele acties, perfecte slidings en fraaie aanvallen werden afgewisseld met slordigheden die voer kunnen zijn voor commentaar van achter de hekken als je incidenteel een wedstrijdje kijkt, maar voor de vaste volgers van ons team logisch te verklaren zijn. Over een jaar of 10 als ze eventueel in het eerste spelen mag je verwachten dat er ze elke week hun niveau halen (of spelen die ook wel eens een mindere wedstrijd?), maar met hun 10 en 11 jaar oud kan een slecht cijfer op school, een schoen die door mama is gestrikt in plaats van papa, of een kapotte playstation thuis al genoeg reden zijn een keer een mindere pot te spelen. Wie dat niet snapt moet misschien op zaterdagochtend wat langer in bed blijven liggen en de jeugdwedstrijden aan zich voorbij laten gaan.

Voor alle andere voetballiefhebbers; kom vooral eens kijken bij de JO12-1. Want met 9 punten uit 5 wedstrijden en 30 doelpunten voor en 16 tegendoelpunten kunnen ze aanstaande zaterdag bij winst op een keurige derde plek eindigen in de hoofdklasse, lijkt mij een prestatie waar je als speler en trainer dik tevreden mee kan zijn. Tel daarbij de derde plaats op van het DUNO JO12-toptournooi, dan heb je toch een keurige eerste kwart van het voetbalseizoen achter de rug. Wij als ouders genieten iedere week van Justin die de zich voor elke bal gooit en Joshua die vrijwel nooit een overtreding nodig heeft om zijn tegenstander af te stoppen. Van Daan die de bal bijna door het net heen kopt en van Marijn die denk ik de meest scorende "6" is van heel DUNO. Voor mensen die van technische hoogstandjes houden hebben we Daniel in ons team en voor de passeerbewegingen hebben we Mika onder contract. Voor de mensen die houden van ijskoude afmakers; die hebben we ook, namelijk Jason en Sebas. Neem de kinderen mee voor de speurtocht "wie weet waar Luca is", want die kan werkelijk op elke positie staan, zowel voorin, op het middenveld als achterin.

En voor wie nog even geduld heeft; over een paar weken als Celena weer mee doet is er een extra zware opgave "zoek de tegenstander". Spoiler-alert; die stopt ze allemaal onder de kunstgrasmat en stampt het nog even aan om het veld weer glad te maken. Vermaak gegarandeerd, ik geniet al jaren van de wedstrijden van dit leuk voetballende vriendenteam en hoop er nog vele wedstrijden aan vast te mogen plakken. Die iets te korte terugspeelbal op de keeper of een schot die "toch echt binnen de palen moet" geniet mijn hart soms wat minder van, maar dat hoort erbij en zolang het van mijn cardioloog mag blijf ik trouw op zaterdag de wedstrijden kijken. En gezien de omstandigheden van de afgelopen weken verheug ik me op de wedstrijden waar iedereen er weer bij is, want dan wordt het voetbal nòg beter en leuker om naar te kijken!

Na een korte pauze wat betreft de wedstrijdverslagen zal vanaf nu elke week weer verslag worden gedaan van de prestaties van de JO12-1, maar hoe hard ik mijn best ook doe; live was het altijd beter! Korte samenvatting van de wedstrijd van afgelopen zaterdag; DUNO begon de wedstrijd met 0-0 en eindigde de wedstrijd met een 11-0 overwinning. Zoals ik al zei; live was het altijd beter..
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!