DUNO zwaait doelman Jeffrey van Vliet uit en ziet Quick Steps winnen

Scheidsrechter

O.A. Fonseca

Accommodatie

Onbekend

De laatste wedstrijd van de voetbaljaargang 2018-2019 was voor DUNO niet de spannendste. Waar opponent Quick Steps zich bij winst nog in veiligheid kon spelen, stond er voor DUNO niets meer op het spel.

Het was de uitzwaaiwedstrijd van doelman Jeffrey van Vliet, die komend seizoen in DUNO 4 gaat spelen en de senioren-selectiekeepers onder z'n hoede neemt. Een diepe buiging en een groot Dankjewel is op z'n plek!

DUNO begon nog wel scherp aan de wedstrijd, maar zag QS bij het begin van de tweede helft snel achter elkaar toeslaan en daarmee was het wel klaar. Langs de lijn was het er niet minder gezellig om, met o.a. de generatie 1982-1983 als compleet kampioenselftal van de partij.

Donny

In de eerste helft kreeg Donny van den Hoogenband namens DUNO twee mogelijkheden, die het net niet haalden. In de 39ste minuut schoot Donny knap in, maar ging de bal net over nadat Tobias Wijling een prima voorzet had afgeleverd. Drie minuten later schoot Jeffrey van Vliet ver uit en speelde Donny zich knap vrij. De bal belandde in het zijnet.

Quick Steps was in de 27ste minuut dichtbij de 0-1 toen een schot via de handen van Jeffrey en de paal via de doellijn alsnog achter rolde.Op slag van rust misten de gasten een reuzenkans van dichtbij.

Met doelpunten in de 46ste en 48ste minuut was het gedaan met DUNO's kansen op een zege vandaag. Quick Steps speelde scherp en profiteerde. Hoogtepunten daarna de wissel van Jeffrey voor de volgende generatie: Max Fuld verving hem. Ook de invalbeurt van de jeugdspelers Calvin Mulder en Jadley Verschelden was het noemen waard.

Veilig

Dat het is de 30ste minuut 0-3 werd, bevestigde QS in het feit dat de ploeg zich veilig speelde. Op de valreep van de competitie, met Maasdijk als slachtoffer. Die ploeg gaat nu met HBSS de nacompetitie in.

Resteert de terugblik op een wisselvallig DUNO-seizoen, met de uitoverwinning bij HBSS als machtig mooi hoogtepunt. Daarin stelde DUNO het derdeklasserschap veilig. Nu op naar een zomerstop en dan fris en vernieuwd het volgende seizoen in.

Opstelling DUNO: Jeffrey van Vliet (Max Fuld), Tobias Wijling, Nick Heikoop, Kevin Hess, Michael Toet, Rico Westdorp, Donny van den Hoogenband (Calvin Mulder), Jordy Navarro, Erwin van der Harst, Bennie Bor, Brian Veldboom (Jadley Verschelden).