Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DUNO Veteranen liggen weer op koers!

DUNO Veteranen liggen weer op koers!

Duindorp sv 35+1

1 - 4

HSV DUNO 35+1

Competitie

2e klasse 01

Datum

25 september 2021 14:00

Scheidsrechter

M. Simonis

Accommodatie

Sportpark Duindorp

Na de eclatante overwinning in de beker op het hoger spelende Quick Steps (5-1, 4x P. Droppert), stond deze zaterdag de altijd lastige uitwedstrijd bij Duindorp op het programma. Interim leider Eric Heijdt had wederom een opstelling in het zwarte boekje opgeschreven waar geen speld tussen was te krijgen. Helaas gooide de blessure van onze aanvoerder Wim van Maanen roet in het eten en moest hij in de warming up afhaken. Hopelijk kunnen wij komende week weer op deze kilometervreter rekenen. Ondanks deze tegenvaller stond er toch weer een geweldig team dat voor elkaar door het vuur ging.
 
Op een prima (echt) veld begon VE1 toch wat stroef en was het Duindorp dat voor het meeste gevaar zorgde. Ondanks dat had VE1 op voorsprong kunnen komen, ware het niet dat de lob van Heijdt net aan de verkeerde kant van de paal belandde. Dit na slecht uittrappen van de keeper. Duindorp was met name gevaarlijk met een aantal afstandsschoten. De eerste werd nog goed geblokt door Jeffrey van Oeveren maar de 2e poging was raak: 1-0. Gelukkig begreep DUNO dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. De bal ging prima rond en er werd goed van de ruimtes gebruik gemaakt. Dit was eenvoudigweg niet meer te belopen voor de Duindorpers. Het duurde dan ook niet lang voordat de 1-1 op het scorebord stond. Een goed afgelegde bal van Paul Droppert kwam via een geblokt schot van Heijdt bij de geslepen Dennis Schroevers. Deze weet meestal wel raad met een buitenkansje en legde de bal beheerst in het netje. Niet veel later zorgde Paul voor de terechte 1-2 hetgeen tevens de ruststand was.
 
De 2e helft werd gevierd met de rentree van Raymond van Spronsen die direct voor wat nieuwe energie zorgde. Bij Duindorp was de pijp leeg en legio kansen voor DUNO dienden zich aan. Helaas stond het vizier niet altijd meer even scherp en duurde het best lang voordat de verlossende 1-3 (Paul) op het bord stond. De verder goed fluitende scheidsrechter vond het vervolgens nodig om 10 min. voor tijd nog een penalty aan Duindorp toe te kennen na een normaal duel waarbij de bal gespeeld werd. Gelukkig stond ook bij Duindorp het vizier niet meer op scherp en Jeroen Tomey keek de bal naast, anders hadden het nog een paar onnodig benauwde minuten kunnen worden. 
 
Het slotakkoord kwam van Arie "Bombarie" Brugman, in het veld gekomen voor de moegestreden en schor geworden Schoevers. Na goed "voorbereidend werk" van Paul schoof Arie beheerst binnenkantje voet de bal tegen de touwen: 1-4. Hiermee was het Duindorpse verzet definitief gebroken en klonk het heerlijke "fluit maar af scheids". Kortom een uitstekend begin van dit nieuwe seizoen: door in de beker en een mooie uitoverwinning. Hopelijk is er wel bij iedereen het besef dat er iedere week toch echt 13 man nodig is en kunnen de pijntjes, Ikea's, verjaardagen en andere uitstapjes even wachten. Volgende week 13.15 uur thuis tegen PGS/Vogel.
 
Opstelling: Jeroen Tomey, Peter Bouwmeester, John vd Hoogenband, Leen Pronk, Frans Droppert, Fred de Jong, Jeffrey van Oeveren, Eric Heijdt, Paul Droppert, Dennis Schroevers en Arie Brugman (Raymond van Spronsen).
 
1-1 D. Schroevers
1-2 P. Droppert
1-3 P. Droppert
1-4 A. Brugman
 
Een neutrale toeschouwer
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!