rashidi gilkes (penalty)

3e klasse B

22 september 2018 14:30

C.Merkestein

Door een 1-1 gelijkspel tegen DSVP op zaterdag 7 mei 2016 degradeerde DUNO destijds van de 3e naar de 4e klasse. Nu, twee seizoenen later, is DUNO na het vorig seizoen behaalde kampioenschap gelukkig weer terug op datzelfde sportieve niveau. Die terugkeer werd ingezet met een klinkende 3-2 overwinning op Naaldwijk. Voor trainer Patrick Demmers en zijn technische staf én natuurlijk de spelers een prachtige start van het nieuwe seizoen!!

De oefenwedstrijden en de bekerwedstrijden van de afgelopen weken waren succesvol en tot tevredenheid verlopen. Met de op het oude nest teruggekeerde trainer Patrick Demmers en een aantal nieuwe spelers was de afgelopen zes weken hard getraind en toegewerkt naar de start van de competitie.

Plezierig en gelijkwaardig

Naaldwijk is voor DUNO altijd een plezierige en meestal gelijkwaardige tegenstander. Een ploeg die verzorgd en sportief voetbal wil spelen maar daarbij het fysieke element niet uit de weg gaat. Naaldwijk kende de afgelopen overschrijvingsperiode slechts enkele mutaties en trad nagenoeg met dezelfde selectiespelers aan als het afgelopen jaar.

Bij DUNO is na het kampioenschap en de instroom van een aantal spelers de onderlinge concurrentie flink toegenomen. Dat resulteerde vandaag bij de start van de competitie in een opstelling waarin liefst zes ‘nieuwe namen’ waren te zien (Yoran Bos, Stijn Kramer, Jerry Hogeboom, Tobias Wijling, Chico Mulder en Jordy Gout).

Dat die verhoogde concurrentie hard nodig was bleek al snel; het niveau van de 3e klasse is (gelukkig) echt anders en ligt in alle opzichten op een hoger niveau.

De wedstrijd

Onder leiding van de attent fluitende scheidsrechter Chris Merkestein - hoewel een Loosduiner nu toch pas voor het eerst op DUNO ondanks een al imposante loopbaan als scheidsrechter - werd al snel duidelijk dat DUNO in Naaldwijk een geduchte tegenstander had getroffen. DUNO had in het eerste half uur van de wedstrijd eigenlijk nauwelijks tot niets in te brengen tegen een qua veldspel oppermachtig maar in aanvallend opzicht onmachtig Naaldwijk.

Naaldwijk combineerde goed, had een duidelijk veldoverwicht en zorgde met druk op de bal ervoor dat DUNO nauwelijks in balbezit kon komen. Dat veldoverwicht kon echter niet in doelkansen, laat staan doelpunten worden omgezet. Slechts Jordi van Calsteren kopte in de 10e minuut op doel waarmee de wapenfeiten voor Naaldwijk wel waren geteld. DUNO kon hier (te) weinig tegenover stellen. Positief was dat men zeer geconcentreerd verdedigde en geen tot weinig ruimte weggaf. Loerend op de counter en gebruikmakend van de snelle aanvallers Jordy Gout en Chico Mulder wist DUNO dat er altijd wel een kansje komt.

Verrassende voorsprong

In de 36ste minuut was dat inderdaad het geval. Na een snelle omschakeling kon Chico Mulder met een scherpe voorzet Erwin van der Harst bereiken. Erwin had met zijn fraaie techniek weinig moeite mee om de bal in de korte hoek te schuiven; 1-0. Hij bekroonde daarmee lovende woorden die trainer Patrick Demmers eerder op DUNO-TV over hem sprak.

Op dat moment een verrassende en eigenlijk onverdiende voorsprong. Temeer omdat Naaldwijk doelman Jeffrey Wubben tot die 36ste minuut niet een keer in actie had hoeven te komen. Die voorsprong zorgde wel voor meer vertrouwen bij de spelers van DUNO. Er werd feller op de bal gespeeld, men durfde meer te combineren waardoor de wedstrijd ook een leuker aanzien kreeg.

Wissels

Na rust, met Rico Westdorp voor Stijn Kramer en Michail Toet voor de geblesseerd uitgevallen Kevin Hess, leek Naaldwijk de eerste vijf minuten toch weer het initiatief naar zich toe te trekken en leek hetzelfde spelbeeld als het eerste half uur zich te herhalen.

DUNO zocht nadrukkelijk meer de snelle buitenspelers en zag daar ook het resultaat van. In de 57ste minuut werd Jordi Gout weggestuurd, passeerde op snelheid zijn tegenstander maar zocht te gehaast het doel van Jeffrey Wubben op waar de goed mee opgekomen Chico Mulder geheel vrijstond. Twee minuten later was DUNO wederom vlakbij een doelpunt maar raakte Rico Westdorp met een kopbal de paal.

DUNO speelde overtuigend en zocht nadrukkelijk de aanval. In de 60ste minuut werd op de linkerkant Chico Mulder aangespeeld die direct en overtuigend zijn tegenstander opzocht. Binnen de zestien meter kon Aike van der Bos niets anders doen dan in het duel zijn knie te hoog optrekken en hierdoor een overtreding makend. Scheidsrechter Merkestein legde de bal terecht op de stip. Jerry Hogeboom maakte geen fout en door de Naaldwijk doelman de verkeerde kant op te sturen: 2-0.

Kansloze nederlaag

Naaldwijk kon hier in aanvallend opzicht weinig tot niets tegenover stellen en leek regelrecht op een kansloze nederlaag aan te lopen. Zeker toen DUNO op een wel zeer comfortabele 3-0 voorsprong kwam. In de 73ste minuut kwam DUNO ietwat gelukkig aan een corner. Die corner werd in alle opzichten zeer degelijk en goed doordacht genomen. Erwin van der Harst keek goed om zich heen en speelde slim de vrijstaande Donny van den Hoogenband (ingevallen voor Chico Mulder) aan. Zijn scherpe voorzet werd op een technisch prachtige wijze ingekopt door de goed mee opgekomen Evert Steinvoort jr. - werkelijk een prachtig doelpunt!

Met nog ruim een kwartier op de klok leek er niets meer aan de hand voor DUNO en stevende het op een prachtige overwinning af.
DUNO nam onbewust wat gas terug en leek al met het hoofd bij een plezierige derde helft. Naaldwijk kwam hierdoor weer wat meer in het spel en werd steeds dreigender voor het doel van invaller doelman Collin Celik. Met kunst- en vliegwerk wist Collin zijn doel in eerste instantie nog schoon te houden maar in de 88ste en 91ste minuut moest hij toch zijn meerdere erkennen in Rashidi Gikes die tweemaal scoorde, waarvan de 3-1 uit een penalty.

Die laatste met weinig concentratie spelende tien minuten zullen de komende week zeker nog aandacht krijgen. Juist omdat DUNO het zich door dat concentratieverlies het zich toch nog onnodig moeilijk maakte.

Al met al een prachtige en door het fraaie spel in de tweede helft enigszins verrassende start van het seizoen. Komende zaterdag met vertrouwen naar Verbuch. Veel succes gewenst!

Opstelling DUNO
DUNO: Colin Celik, Evert Steinvoort jr., Kevin Hess (Michail Toet), Yoran Bos, Jordy Navarro, Stijn Kramer (Rico Westdorp), Jerry Hogeboom, Erwin van der Harst, Tobias Wijling, Chico Mulder (Donny van den Hoogenband), Jordi Gout.