Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DUNO JO11-1 houdt de 3 punten in eigen huis!

DUNO JO11-1 houdt de 3 punten in eigen huis!

HSV DUNO JO11-1

4 - 0

GSC ESDO JO11-1

Competitie

1e klasse (2e fase) 13

Datum

6 november 2021 10:00

Scheidsrechter

H. Ismael

Accommodatie

Sportpark Haagsche Dynamiek
Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

Al 3 jaar zit ik elke zaterdag avond na de wedstrijd een verslag te schrijven, soms grappig (vind ik zelf),soms vol emotie, soms valt er weinig te schrijven (vorige week 5-4 gewonnen bij Quick waarbij het spel niet veel beter was dan het weer) en heel soms verdient de wedstrijd het gewoon om goed beschreven te worden...........
 
Het nog altijd ongeslagen (9 overwinningen inmiddels) DUNO 11-1 mocht vandaag het uit de hoofdklasse afkomstige GSC ESDO ontvangen. In de wandelgangen al vernomen dat dit een fysiek sterke tegenstander is met technische aanvallers. Terwijl ik hun trainer begroet op ons complex hoor ik zijn spelers al zeggen "o, we moeten tegen die kleintjes". Dan heb je direct een beeld van wat de fysieke verhoudingen waren vandaag.

Wel vaker tegen fysiek sterke ploegen gespeeld en dan probeer je als trainers uit te leggen dat je bij balbezit het veld groot moet houden en snel de combinatie te zoeken  om op die manier duels te vermijden en bij balverlies collectief druk te zetten en juist de duels aan te gaan. Dat wil niet altijd lukken, maar soms heb je zo'n dag dat alles op zijn plaats valt. Vandaag was zo'n dag!!!!!

Het 1e kwart was nog wat rommelig met een enkele uitbraak voor ESDO, maar grote kansen werden er aan beide kanten niet gecreëerd. Dat was het 2e kwart wel anders. Jerry wist vanuit het middenveld Toby te bereiken die Davey vrij zag staan, echter kwam de doelman goed uit waardoor zijn schot net diagonaal voor langs ging. Het was vervolgens Noam die Davey wist te bereiken  maar ook deze kans ging net langs de paal. Zal 3 maal dan scheepsrecht zijn. Voetbal uit het boekje, Jerry bereikt Daan op links, die geeft een cross pass op Davey welke de 1/2 aangaat met Toby. Toby lobt de bal over een tegenstander heen en Davey neemt hem direct uit de lucht op zijn slof 1-0!!!! 
De volgende kans is voor Toby welke na goed voorbereidend werk van Davey en Gianni oog in oog met de keeper staat. Maar ditmaal staat de goed spelende doelman nog in de weg waardoor we met een 1-0 voorsprong aan de limonade gaan. Als trainers weinig te zeggen. Er wordt namelijk met zijn allen gestreden voor elke bal en na het veroveren hiervan worden we getrakteerd op geweldige combinaties en goed verzorgd voetbal. Iedereen is geconcentreerd en haalt een hoog niveau. De 3e helft begint, ik merk dat ik met borst vooruit langs de lijn sta, want man wat is het mooi om trainer van deze jongens te mogen zijn en de manier waarop ze vandaag spelen is de mooiste beloning die je als trainers kunt krijgen.

Aan de overkant zie ik mijn medetrainers met Frank en Alfons met net zoveel trots en enthousiasme staan. 3 trainers voor 1 team? Welnee, 4, sinds dit seizoen staat John er elke dinsdag om keepers training te geven aan Quinten, iets wat Frank op donderdag doet, en wat levert dat zijn vruchten af! Quinten staat als een beest te keepen, de goede verdediging houd veel tegen  maar als ze er doorheen komen is hij niet te passeren en in balbezit hebben we een veldspeler meer, want hij is ijzersterk in de opbouw en plaatst elke bal met uiterste precisie bij zijn medespelers. Voor hem stonden Siem, Gianni en Olti en wat hebben zij verdedigd vandaag. Elk duel werd gewonnen, positioneel 60 minuten goed gestaan en na het veroveren van de bal de middenvelders gezocht precies zoals we trainen. Op het middenveld kreeg Maik de opdracht controlerend te spelen en het spel te verdelen en je raad het al, dit is precies wat hij deed. Ballen veroveren en de middenvelders en aanvallers voor hem  inspelen. Wat een discipline om dit een hele wedstrijd vol te houden. Die middenvelders waren Daan, Davey en Jerry welke de hele wedstrijd overal te vinden waren, strijdend om elke bal, elkaar ondersteunen en bij balbezit het veld groot maken en de combinatie zoeken. Wederom precies zoals de trainers het willen zien!!! Voorin was Toby een goed aanspeelpunt die altijd positie kiest voor de goal en de combinatie zoekt met zijn medespelers. Vechtend tegen de fysiek veel grotere en sterkere tegenstanders wist hij ze regelmatig weer dronken te spelen. Zijn  aanval partner was Noam, die behalve dreigend vandaag ook keihard werkte, druk zette en het middenveld ondersteunde bij balverlies. U raad het al, zoals de trainers willen zien Wat een genot om naar te kijken! O ja, de 3e helft. DUNO bkijft werken en we zien de ene mooie combinatie na de andere, vanaf rechts volgt een lage voorzet richting Toby die positie heeft gezocht bij de 2e paal, 2-0!

Laatste kwart, ESDO doet er in de duels alles aan om nog wat eruit te halen, maar DUNO geeft niks weg., Hoge ballen zijn voor onze CVM Maik, steekpasses worden onderschept door de achterhoede en diepe ballen zijn voor Quinten. Uit een van deze ballen weet hij door de lucht Jerry te bereiken welke Noam de hoek in stuurt. Deze geeft strak voor waar Maik bij de 2e paal klaar staat om de verlossende 3-0 binnen te tikken. Vervolgens weten Jerry (2x geblokt), Davey (lat) en Toby (goede reddingen keeper) het vijandige doel nog onder vuur te nemen om te eindigen met het 2e doelpunt van de dag voor Toby. Hierdoor weet DUNO met 4-0 te winnen een uitslag die groter uit had kunnen vallen en dat is tegen een sterke tegenstander als ESDO een groot compliment waard.
Welke we ook krijgen van de trainers en toeschouwers van de tegenstander. 
 
Na afloop wens ik de trainer van de tegenstander succes en hoor hem nog zegge  tegen zijn ploeg " die kleintjes waar jullie het over hadden, dat worden later stuk voor stuk hele grote!!!!" En daar valt niets aan toe te voegen.
 
Man of the match: Quinten, Olti, Siem, Gianni, Daan, Maik, Davey, Jerry, Noam en Toby!!!
 
Een trotse trainer!!!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!