Vrederustlaan 117
2543SL
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3675270

Vroeg in ochtend zijn we vandaag te gast bij HMSH, het veld is nog wit van de vorst/douw en de temperatuur ligt net boven 0. Hebben weleens betere omstandigheden gehad om te voetballen, maar de 11-1 heeft er zin in. Tijdens de warming up blijkt het veld glad te zijn, wat ervoor zorgt dat de bal veel snelheid meekrijgt, wat het rond spelen iets lastiger kan maken vandaag.
Wat het ook lastiger maakt is het feit dat HMSH niet echt wilt voetballen, met zijn allen voor de eigen goal hangen en ballen hard naar voren schieten om vervolgens daar de bal weer met fysieke duels te veroveren is het motto. Even twijfel ik of ik op het goede veld sta, achter mij ligt namelijk een rugby veld en de speelwijze van de tegenstander komt beter tot zijn recht op dat veld. Als de bal naar voren werd geschoten hoopte ze dat deze door schoot op het gladde veld om vervolgens een corner te krijgen. Uit corners kwam ook het enige gevaar tegen, mede doordat de tegenstander groter en sterker was. In je eentje een leuke wedstrijd ervan maken is lastig. Heb het geprobeerd vanmiddag, eerst gaan tafletennissen, maar elke keer als ik de bal serveerde in mijn eentje kwam hij niet terug.

Daarna badminton, maar de shuttle bleef uren liggen in het gras tegenover me. In mijn eentje gaan armpje drukken, sloeg telkens hard met mijn vuist op de tafel, had geen weerstand.je hent 2 ploegen nodig om het leuk te maken, in je eentje gaat het niet, ze zeggen niet voor niks "it takes 2 to tango", in je eentje kan je niet dansen. Touwtrekken zonder tegenstander is ook vrij lastig en hetzelfde geldt voor voetbal! Zelfs op het hoogste niveau zie je dat topploegen het lastig hebben tegen de kleintjes als deze niet willen voetballen. Nu zeg ik niet dat HMSH biet wilde, misschien is deze speelstijl de manier om het tegenstanders lastig te maken en dat lukte vandaag.

De 1e helft is DUNO zoekende en lukt het niet om door die rode muur van tegenstanders heen te komen. De bal wordt achterin en op het middenveld rondgespeeld maar uitgespeelde kansen worden niet gecreëerd en afstandschoten gaan allemaal tegen de tegenstander aan. Als ze al op doel gaan staat er een goede doelman die ze tegenhoudt. De corners tegen zijn gevaarlijk en uit 1 van deze corners komt HMSH tegen de verhouding in op 0-1 voorsprong.
In de rust zetten we als trainers de puntjes op de i, leggen uit hoe je tegen zulke tegenstanders moet spelen. In mijn ooghoek zie ik de tegenstander sprintjes trekken? en dan weet je eigenlijk al genoeg, de 2e helft zal het voetbal weer van DUNO moeten komen en dat gebeurd dan ook! Bij balverlies maken we het veld klein en vangen we de lange bal op om vervolgens om te schakelen en het veld groot te maken en de bal rond te spelen.

Bij de rugbyers zie je dat de tank leeg raakt van het achter de bal aanrennen en dat ze niet meer weten wat er gebeurd. Toch blijft elke bal lang richting onze verdedigers komen. Olti vangt op en speelt Jerry op het middenveld in, deze opent op rechts naar Davey welke indribbelt en op prachtige wijze de bal in de korte hoek schiet, 1-1!!!! Als trainer, verslaggever maar ook vader is het soms lastig om over je eigen kind te schrijven dat hij goed was, maar als je van onze watts app reporter Syreetha doorkrijgt "1-1 Davey, prachtig doelpunt" en trainer Alfons na de wedstrijd zegt dat hij ijzersterk speelde dan mag het wel een keer. Davey liet de 2e helft precies zien hoe we willen spelen, bij balverlies maakte hij het klein en steunde de verdediging en centrale middenveld, daarna schakelde hij razendsnel om om zich vervolgens rechts op het middenveld aan te bieden.

Vervolgens werd de actie gezocht of de pass naar de voorhoede spelers. Dit is wat we als trainers willen zien en ik hoop (als vader) dat je dit vol weet te houden. Had hem bijna vergeleken met een goede oud international van vroeger, maar de laatste keer dat ik dat deed kwam er de volgende dag een persmededling dat deze meneer wat ongepaste  fotos had gestuurd. Aan de linkerkant speelde Siem ook als een echte middenvelder, acties maken en voorzetten geven.

Achterin hielden Gianni en Olti het dicht en speelde goed rond. Middenvelders Maik en Jerry vingen alle hoge ballen op en voorin zochten Toby en Daan goes de zijkanten omdat het in het centrum te druk was om vervolgens de combinatie met de middenvelders te zoeken. Noam had de taak druk te zetten op de verdediging en deed dat ook goed. Van de 30 minuten speeltijd in de 2e helft had DUNO 25 minuten balbezit, kansen werden gecreëerd, maar helaas niet benut. Toby houdt het overzicht en zet Noam alleen voor de keeper welke de bal stopt. Noam breekt door en krijgt de bal net niet bij zijn medespelers. De tegenstander staat erbij en kijkt ernaar maar scoren doen we niet.

Dan zal je bij een 1-1 stand HMSH de morele winnaar kunnen noemen, die liepen met een punt het veld af, terwijl bij DUNO het gevoel was dat we 2 punten lieten liggen, welke mening ik ook deel. Echter hebben we laten zien in oplossingen te kunnen denken en geduldig te blijven voetballen wat op termijn veel meer punten gaat opleveren dan de 2 die we vandaag hebben laten liggen!!!

Ondanks dat hebben we deze mini competitie van 3 wedstrijden wederom op de 1e plaats beëindigd met 7 punten uit 3 wedstrijden en gaan we met een goed gevoel de laatste fase van dit seizoen in.
Eerst volgende week nog een oefenwedstrijd tegen VUC.